2024-09-05
元朗YOHO mix嘅Yakiniku Karura真系好值得一试!啲牛全部都好靓好高质!首先,佢哋嘅黑毛和牛大判烧真系好出色。肉质非常软嫩,油花分布得好均匀。职员仲会用专业嘅手法帮你烧到啱啱好,真系好似睇咗场表演咁。配埋温泉蛋,牛肉嘅油脂香味同蛋香味融合得好好,入口细滑而且浓郁。另外,佢哋嘅黑毛和牛裹腹牛柳都好好味。我会用大火将佢每一边都烧到焦脆嘅口感,然后将佢哋剪开,再煎成自己想要嘅熟度。呢种牛柳嘅肉味好重而且肉质好腍。佢哋嘅黑毛和牛腹前小排同黑毛和牛特上嫩肩里肉都好出色,油脂分布好均匀,全部都系入口即溶嘅感觉。我会配埋柠檬或者Wasabi食,可以有唔同嘅感觉之余,仲可以有解腻嘅作用。我仲额外叫咗生菜同白饭,可以平衡返个口感,唔会太腻。最后仲会有一份甜品送㖭啊,入面包括杏仁豆腐同埋雪米糍,真系大满足!