意外发现西餐界𝒽𝒾𝒹𝒹𝑒𝓃 𝑔𝑒𝓂ヽ(✿゚▽゚)元朗呢间私房欧陆菜虽然位置唔显眼 装修亦朴实无华 但食物质素不输市区嘅𝒻𝒾𝓃𝑒 𝒹𝒾𝓃𝒾𝓃𝑔餐厅~以私房菜同高级西餐嚟讲 性价比几高大厨会主动同食客交流(´∀`)原来厨房由佢一手包办 绝对感受到佢对煮食嘅坚持同热诚 系非常有𝚑𝚎𝚊𝚛𝚝嘅小店♥ 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐌𝐞𝐧𝐮♡ 餐汤|花蟹洋葱汤♡ 餐包|连包都好食~热辣辣 外脆内软熟啊♡ 主菜|烧伊比利猪架柳 $②⑧⑧烧得刚好 肉质厚实但唔过韧 食落爽嫩多汁o˘◡˘o♡ 主菜|烧美国牛肉封门柳 $②⑨⑧肉色粉嫩 肉质软腍柔滑 富脂油香 肉味超浓!厚切令口感更丰富呢♡ 主菜|烤鳗鱼樱花虾饭 $②③⑧呢道最惊喜!采用新鲜鳗鱼 非常爽脆弹牙 完全无骨(・∀・)以盐曲酱调味 淡淡咸香更突出鳗鱼鲜味 珍珠米粒粒分明 有西日𝘧𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯感觉♡ 甜品|肉桂苹果批批底超酥脆 入口有浓郁肉桂香 继而渗透清甜果香 冻食同样好吃呢♡ 手冲咖啡|好饮啊☕️香醇厚滑 啡味余韵犹长~爱啡人士一定要加配!

♥ 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐌𝐞𝐧𝐮
♡ 餐汤|花蟹洋葱汤