2023-10-18
上面礼拜朋友介绍我去呢间泰菜试下话好正😃又住咁近,于是就同屋企人来左:🍴小食拼盘🫔 $148我地叫左个细size🤣每款有四件,分别有炸虾饼、鱼饼、粉丝皮炸春卷同泰式鸡卷😃炸虾饼超正😋食得出真材实料,炸得好香脆😎春卷里面好多粉丝,外脆内软好有口感👍🏻🍴咖喱海鲜南瓜盅🎃 $198第一次食泰式咖喱会摆喺南瓜入边😝原来都几夹,因为啲南瓜蒸到软绵绵,好似薯仔咁既Texture,入哂味!我地都忍唔住刮晒啲南瓜来食🤣里面嘅海鲜亦都唔少,青口鱿鱼鲜虾都有😋黄咖喱亦都好重椰奶味🥘啱晒我心心意,啲咖喱汁有好多,另外仲叫左份薄饼点来食🤓🍴醉猫炒河 $118估唔到咁大碟😳用上各种泰式香料来炒所以好香又有镬气🤪而且系用肥宽粉,更加挂汁,真系食不停口😙啲鸡都好大旧,亦都几滑唔会鞋口😙配菜仲有粟米芯、豆角、甘笋、草菇等等,非常足料🍴芒果糯米饭🥭 $68上枱𠮶阵啲糯米饭系热辣辣🔥三种颜色,色彩缤纷🤍芒果亦都好甜,淋上特制既椰奶,真系为呢餐饭写上完美嘅句号☺️大满足!整体来讲,食物中上,款式非常多😛环境装修好靓非常适合打卡😌座位亦都好宽阔,家庭聚餐朋友聚会都好适合👍🏻枱同枱之间都隔得几开,另外餐厅外面设有户外烧烤区🍗厨
🍴小食拼盘🫔 $148
🍴咖喱海鲜南瓜盅🎃 $198
🍴醉猫炒河 $118
🍴芒果糯米饭🥭 $68
整体来讲,食物中上,款式非常多😛环境装修好靓非常适合打卡😌座位亦都好宽阔,家庭聚餐朋友聚会都好适合👍🏻枱同枱之间都隔得几开,另外餐厅外面设有户外烧烤区🍗厨师即叫即烧,好有风味😝虽然位置系入少少,不过静静地,非常舒服👌🏻