2022-03-30
[#元朗鸡煲] / / 怀旧冰室叹鸡煲@老板火锅冰室‧讲女揾食团⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ 总括💬:装饰用上怀旧设计,别有一番风味。价钱抵食,汤底、配料好足料,食物质素高。 环境:★★★★★ | 味道:★★★★★ 服务:★★★★★ | 抵食:★★★★★⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ 又系鸡煲夜,做咗半个元朗人,除咗大街多野食,好多小巷都有好嘢食。今次同亲爱的,去了『老板火锅冰室』食鸡煲。 『老板火锅冰室』Menu有好多款打边炉汤底好想试,不过见到有少见既「鲜鲍鱼鸡煲」,落单个靓女又落力推介,可以要求鸡煲辣度由走辣去到大辣,我地就Order 半只小辣鲜鲍鱼鸡煲。 ~ 鲜鲍鱼鸡煲,热辣辣鸡煲上枱,未上枱远远已经闻到好香,略略加热炒炒鸡件就食得。鸡煲好足料,加上不能少的鲜鲍鱼,我地呢煲细既都有成4只,每件鸡件都沾满香浓鸡煲酱,成煲都鸡嫩鲍鱼鲜,好惹味。 食完鸡煲例牌加汤,打边炉,值得一赞呢到好多食材都可以点半份,2个人都可以食到好多款。 ~ 咸
环境:★★★★★ | 味道:★★★★★
服务:★★★★★ | 抵食:★★★★★
又系鸡煲夜,做咗半个元朗人,除咗大街多野食,好多小巷都有好嘢食。今次同亲爱的,去了『老板火锅冰室』食鸡煲。 『老板 火锅冰室』Menu有好多款打边炉汤底好想试,不过见到有少见既「鲜鲍鱼鸡煲」,落单个靓女又落力推介,可以要求鸡煲辣度由走辣去到大辣,我地就Order 半只小辣鲜鲍鱼鸡煲。 ~ 鲜鲍鱼 鸡煲,热辣辣鸡煲上枱,未上枱远远已经闻到好香,略略加热炒炒鸡件就食得。
~ 咸蛋猪肉丸,第一次食,手打猪肉丸包著粒咸蛋黄,入口有咸蛋黄甘香,几好食味道好特别
~ 广岛蚝,蚝肉鲜味爽口,灼完依然大大只
~ 炸芋条,芋条有略略炸过,唔会一煮就散,索满 鸡煲汁好惹味
~ 老板水果茶,大大杯冰爽茶底,配上多款水果,水果香味好夹,饮落唔太甜,好啱打边炉饮。
‧⁺ ・ ˖ · 𝑀𝑜𝑟𝑒 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 ・ ˖ ·⁺‧
📍 老板火锅冰室
网址: https://s.openrice.com/QrbS05y44W0~uEWuIAw
地址: 元朗昌盛径18号元通楼地下9-10号舖
电话: 24712238
————————————————
#元朗 #老板火锅冰室 #鸡煲 #元朗美食 #𝑚𝑠𝐶𝑎𝑚𝑚𝑦𝐹𝑜𝑜𝑑