2022-03-19
讲到戚风蛋糕相信大家都会听过 @lochenbakery , 今次嚟到元朗终于可以买几件返屋企做手信😛🍵茉莉花茶味 ᴊᴀsᴍɪɴᴇ ᴛᴇᴀ $16一入口茶味唔算非常突出, 但再食真啲就会嗒到淡淡茶味, 茶味清香 🍋柚子味 ᴘᴏᴍᴇʟᴏ $16采用了韩国柚子粒粒, 味道天然, 清新开胃🌿 🍂焙茶味 ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ $16茶味比想像中淡一点, 但焙茶味道不俗, 用上日本宇治焙茶, 系呀妹最爱口味😌 ☕️咖啡味 ᴄᴏғғᴇᴇ $16 咖啡口味系咁多款之中味道最浓, 食落偏向似炭焙咖啡味, 甜度不高, 系个人目前最爱口味🤎 🍌香蕉味 ʙᴀɴᴀɴᴀ $16蕉味浓郁, 采用新鲜香蕉而成, 甜度适中👌🏻 ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ每款戚风蛋糕都非常松软湿润, 而且低糖低油, 食落唔会觉得油腻, 唯茶味款式可以更浓茶味的话就好了🙊 📍 老陈饼店 (元朗)元朗西菁街2号兴旺楼地下1C及1E号舖-#foodiachk_yuenlong #foodiachk_dessert
🍵茉莉花茶味 ᴊᴀsᴍɪɴᴇ ᴛᴇᴀ $16
🍋柚子味 ᴘᴏᴍᴇʟᴏ $16
采用了韩国柚子粒粒, 味道天然, 清新开胃🌿
🍂焙茶味 ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ $16
☕️咖啡味 ᴄᴏғғᴇᴇ $16
🍌香蕉味 ʙᴀɴᴀɴᴀ $16
蕉味浓郁, 采用新鲜香蕉而成, 甜度适中👌🏻
📍 老陈饼店 (元朗)
元朗西菁街2号兴旺楼地下1C及1E号舖
#foodiachk_yuenlong