2024-08-17
1994 浏览
有咩开心得过得放工食下小菜,饮下啤酒,吹下水我意外发掘到元朗巷仔入面,有间大排档好夜都仲好多人原来营业时间系到4am!呢间大排档设有楼上座位,有冷气,有多款小菜,海鲜,肉类供选择。🐔招牌鸡招牌炭火靓鸡,系用大瓦缸高温碳即烧 $198好有噱头,值得一试招牌烧炭火鸡 - 外皮香酥,肉质鲜嫩大大只直立鸡烧好左,外表呈现出诱人的金黄色泽职员会细心把鸡切件,经过烘烤后,鸡皮变得酥脆可口。轻轻一咬,外皮系脆脆声响,烧完既能保持肉汁,又带鲜嫩鸡肉唔会过于油腻,反而有一股淡淡的烟熏香气,令人回味无穷仲有手套提供,非常细心香口野亦系我至爱🌀 金蒜一字骨 $108 见到都流晒口水,整盘铺满咗金黄色嘅蒜头粒,香气扑鼻骨头&肉质比例恰到好处,厚实多汁的肉咬落去弹牙,仲有炸到卜卜脆嘅蒜头粒,香脆可口配上冰凉啤酒,可以将油腻感减低🦑 黄金系列鲜鱿 $158鲜鱿味道鲜嫩肉质弹牙。浓厚的蛋黄香气与鱿鱼的鲜味相互相配合,咸蛋黄香令整道菜提升了层次,令人垂涎欲滴鱿鱼Q弹唔会过韧,咬时咸蛋黄在口中融化,好滋味!柠檬叶啫白鳝煲$188呢个鳝煲一定要点,无论香气或口感都令我惊艳热辣辣上枱,系你面前炒呀炒,香喷喷呢个啫啫煲嘅亮点
我意外发掘到元朗巷仔入面,有间大排档好夜都仲好多人
原来营业时间系到4am!
🐔招牌鸡
招牌炭火靓鸡,系用大瓦缸高温碳即烧 $198
好有噱头,值得一试
招牌烧炭火鸡 - 外皮香酥,肉质鲜嫩
大大只直立鸡烧好左,外表呈现出诱人的金黄色泽
鸡肉唔会过于油腻,反而有一股淡淡的烟熏香气,令人回味无穷
仲有手套提供,非常细心
香口野亦系我至爱
🌀 金蒜一字骨 $108
见到都流晒口水,整盘铺满咗金黄色嘅蒜头粒,香气扑鼻
配上冰凉啤酒,可以将油腻感减低
🦑 黄金系列鲜鱿 $158
鱿鱼Q弹唔会过韧,咬时咸蛋黄在口中融化,好滋味!
柠檬叶啫白鳝煲$188
呢个鳝煲一定要点,无论香气或口感都令我惊艳
热辣辣上枱,系你面前炒呀炒,香喷喷
呢个啫啫煲嘅亮点系柠檬叶香气,仲有好多调味配料,好似有蒜头粒,大葱,洋葱,灯笼椒,个味道好泰式风情
白鳝的鲜甜与柠檬叶的清香相互交融,系极致的享受
白鳝肉质鲜嫩多汁,食落啖啖肉,而且份量好多,忍唔住食完一嚿又一嚿