2023-12-26
今年圣诞假特别长🎄,唔想同人逼,就简简单单去元朗 Yoho 附近嘅 cafe chill 下!🎤呢间 cafe 唔算好大,❄️纯白装修配上浅木枱凳,加上落地玻璃,室内采光度几足,而出面有两张枱,🐶可以带宠物一齐叹啡!🏕️最特别喺外面嘅榕树下放咗两张帆布凳同枱,如果唔系天气太冻,坐喺度感觉应该好梳乎!🎹食物方面以轻食以主,有全日早餐、意粉、甜品等,仲有 Coffee Special,😌适合放假揾嘢食嘅时间去hea~🥗Full Breakfast $138All day 其实来来去去都系𠮶啲,本来无咩期望,胜在样样都有啲,都系有烟三文鱼、牛乳炒蛋、沙律、牛角包窝夫咁。不过呢个餐有几样有可取之处,当中嘅猪肉肠上面放咗甜甜哋嘅苹果蓉,而香蕉又特登焦糖咗表面,焦香甜脆,仲有芝麻酱豆腐清新嘅感觉,几样都开胃又好食!🍝明太子海胆忌廉蟹籽蟹肉阔蛋面 $128呢个阔蛋面嘅海胆、蟹肉都唔算好多,不过忌廉汁、明太子同蟹籽份量适中,唔会太腻又有挂汁效果,微微嘅辣恰度好处!🥃Lumos $68呢杯咖啡好特别,上面层层奶泡同橘子桂花花酿,入口顺滑有花香,而下层以埃塞俄比亚 - 古吉罕贝拉 原生豆冲制,加入白桃乌龙茶同
🥗Full Breakfast $138
🍝明太子海胆忌廉蟹籽蟹肉阔蛋面 $128
🥃Lumos $68
呢杯咖啡好特别,上面层层奶泡同橘子桂花花酿,入口顺滑有花香,而下层以埃塞俄比亚 - 古吉罕贝拉 原生豆冲制,加入白桃乌龙茶同红蜜,清香爽甜有淡淡咖啡味,好啱食饱之后饮,解腻去油!
☕Chocolate $48
浓浓嘅朱古力有好可爱嘅狗狗拉花,冬天就系好需要呢种温暖嘅感觉!