2022-07-06 654 浏览
#Appetizer 💁🏻‍♀️生蚝🦪有机会日日不同产地同品种 视乎供应商边款新鲜而且为咗要keep 新鲜同质素 会每日入货 亦日日清货所以 数量有限 供应完就冇 是日系Knysna,又叫「黑武士」系一款南非蚝海水味较重 而且相对爽口意式薄切油甘鱼配橘子甜醋 $88Hamchi Carpaccio wih Tangerine Vinegar系意大利菜嘅一款 通常系配生牛肉但经佢地嘅厨师改良 改为油甘鱼配上柚子醋油甘鱼上面嘅橘子 再加上wasabi 嘅酱汁好开胃 好有惊喜😚小编我就好钟意啦🥰 #值得推介C2 Punch $48由pineapple🍍orange🍊juice mix埋嘅 #Mocktail #港女打卡之选 🤣🤣法式香煎鹅肝配柚子珍珠 $98Pan-seared Goose Liver topped with Truffle Cream Sauce旁边嘅珠珠系柚子汁 建议放上去鹅肝上面一齐食柚子汁嘅酸味 可以中和鹅肝嘅油脂 令唔会觉得鹅肝好heavy 而且煎得鹅肝表面好脆 口感好丰富呢个简直系 #不得了 #必食推介 😋#Pasta 双虾微辣茄蓉意粉 $128Double Shr
#Appetizer 💁🏻‍♀️
生蚝🦪
有机会日日不同产地同品种 视乎供应商边款新鲜
而且为咗要keep 新鲜同质素 会每日入货 亦日日清货
所以 数量有限 供应完就冇
南非蚝Knysna  黑武士

是日系Knysna,又叫「黑武士」系一款南非蚝
海水味较重 而且相对爽口

而且煎得鹅肝表面好脆 口感好丰富
呢个简直系 #不得了 #必食推介 😋

#Pasta
双虾微辣茄蓉意粉 $128
Double Shrimps Spaghetti with Spicy Tomato Sauce
双虾微辣茄蓉意粉

呢个原来好特别 佢嘅 #双虾 原来系 虾干+花竹虾
虽然系西餐 但fusion 咗中菜用嘅 #虾干 再配上 #豆瓣酱 嚟炒
所以虾味好出 而且有点微辣够开胃👍🏻
上面两只🦐系选用咗 #花竹虾