2022-10-08
有friend住系洪水桥附近,次次入嚟揾佢都会食呢间pizza。最钟意佢个Multi-cheese Pizza, 加cheese crust,完全系芝士控嘅天堂。但佢哋最近精简咗menu,净系做14” ,所以今次叫 2 flavors, 一半 Multi-cheese , 一半salmon。之前同老板倾开,佢话个pizza入咗炉之后,基本上佢哋就控制唔到,有时会起得特别靓,有时就正常。我觉得今次就算系起得特别靓,我哋打开果下都哇咗声出嚟,所以揾番个account出嚟打食评支持吓。加咗cheese crust之后条边厚到一个点,目测起码有6cm阔。入面充满住芝士,劲足料。我自己最钟意佢饼边,本身佢用嘅面团入面有香草,唔系普普通通嘅饼底。食嘅时候食得出面粉同香草嘅香味,而且外脆内软,加埋佢送嘅沙律,就算净系食饼边都正。Multi-cheese pizza 好似系混合咗4种芝士(但我并唔知系边几种,好似有羊奶cheese),上面有新鲜蕃茄,中和番芝士的腻。而且可以配埋佢额外送嘅类似沙律酱嘅酱(老板话系variation of mint chutney),有清新嘅感觉。三文鱼果边又系爆多料,极
Multi-cheese + Salmon pizza + Cheese Crust
Multi-cheese Pizza + Cheese Crust
题外话/补充资料:
老板对pizza好有热诚,试过几次whatsapp order之后就记得我。之后每次都会系whatsapp 问番我对pizza嘅评价,有冇咩可以改善的地方。如果个pizza起得好靓,自取果阵见到佢仲开心过我。BTW通常都用英文whatsapp order定,咁就通常唔驶点等,准时拎到。