2024-03-21
作为一个咖喱迷,寻找一间传统印度风味嘅餐厅系长远而困难嘅任务。而今次呢间可以话真系食到好好正宗嘅印度风味!炸鸡棒棒糖系超级好食嘅炸鸡!如果要同平时大家食开嘅著名快餐炸鸡相比,佢更香、更juicy !好好食㖞,食落去嘅辣味回味无穷!薄荷鸡块青咖喱可以为香港比较少见嘅咖喱菜式。呢个青咖喱鸡块食落去有浓厚嘅香料味,配埋薄荷酱,更是清新而香,味道崭新而可口。牛油薄煎饼一上枱已经俾佢大大块嘅外型吓一吓,之后大家一齐拎部电话出嚟打卡!佢配有四个唔同嘅酱料,各有不同风味,有带微辣嘅,亦有清新香味嘅,绝对适合唔同人嘅口味!个人最爱牛油果酱!黄咖喱菜 + 黄油鸡咖喱 (配印度葱油薄饼)黄咖喱相对嚟讲比较似我哋平时食开嘅咖喱,食落去香辣惹味。另一款较似红咖喱嘅,就香料味比较重,同样地非常香!配埋热辣辣嘅烤饼,好松软,又香口,醮上咖喱一齐食,味道好夹!印度竹筒饭 (Bamboo Biriyani)呢个饭上枱𠮶阵已经令人印象深刻,上枱之后将啲饭从竹筒敲出嚟,香味四溢!呢个饭已印度香米作主料,配上软熟羊肉,食落去香辣惹味。而且份量十足,绝对够大家食!Mango Lassi 芒果印度奶昔 饮落去口感浓郁,芒果嘅香
炸鸡棒棒糖
薄荷鸡块
牛油薄煎饼
黄咖喱菜 + 黄油鸡咖喱 (配印度葱油薄饼)
印度竹筒饭 (Bamboo Biriyani)
Mango Lassi 芒果印度奶昔
饮落去口感浓郁,芒果嘅香味非常之浓,亦都唔会出现奶味太重嘅情况,饮落去甜中微酸,开胃至极!
总括而言,这间餐厅环境宽敞舒适,食物更加系高水准之余,亦保留印度传统嘅口味,可以话系食印度菜嘅首选之一!