2023-08-04
《Flames》📍观塘站一入到嚟成间餐厅个格局都好华丽,或者成个vibe系好chill同relax,好适合放工做完嘢去享受吓( ´▽`)💜 10安士肉眼扒🥩配忌廉薯蓉🥢 💰$268最开头用刀切𠮶一下系非常之淋同易切开,一食落口系好易咬开一啲都唔靱,食落口有好香的牛味,而且系本身叫咗五成熟,所以佢仍然系一个唔会过熟嘅状态,可以煎到外面香脆得来,入边就比较淋身啲,另外佢亦都有俾到特别调制的酱汁俾我哋去点嚟食,但系meow小编觉得就咁食个牛,已经可以食到好香的原汁原味牛扒🥩上面都望到有香草去调味,而且仲有一条香草摆放住做装饰,令到食落口再香啲(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)🫶另外依份餐点亦都有比到一份薯蓉,依度嘅薯蓉系有比到意外惊喜我!!!佢系比喺出边𠮶种普遍嘅薯蓉更加入口即溶,好似一咬就渗透左喺个口腔入面咁,本身小编好钟意食薯蓉,依一款小编比满分o(*////▽////*)q幸福指数:😻😻😻😻/5💜 烧大虾三文鱼籽龙虾汁扁意粉🍝🥢 💰$158一上枱就闻到好香嘅龙虾味,一食落口扁意粉嘅软硬程度啱啱好,唔会太硬身,亦都唔会一咬就散,而且佢亦都好挂汁,系用咗好杰身同浓嘅龙虾汁去调味,令到每一啖意粉都挂住龙虾的
💜 10安士肉眼扒🥩配忌廉薯蓉🥢 💰$268
幸福指数:😻😻😻😻/5
💜 烧大虾三文鱼籽龙虾汁扁意粉🍝🥢 💰$158
一上枱就闻到好香嘅龙虾味,一食落口扁意粉嘅软硬程度啱啱好,唔会太硬身,亦都唔会一咬就散,而且佢亦都好挂汁,系用咗好杰身同浓嘅龙虾汁去调味,令到每一啖意粉都挂住龙虾的味道👅
海虾亦都好大只,而且烧得好香,面头仲有啲火炙的味道,海虾上面亦都布满住鱼子,一咬上口会令到本身比较实身的海虾🦞加咗少少鱼子bi汁的口感😽💖
幸福指数:😻😻😻😻😻/5
💜 ALC House Made Earl Grey Cake 🍰🥢 💰$78
成个蛋糕嘅摆盘都好靓,蛋糕上面有好软滑嘅忌廉、葵花籽、杏仁、半粒士多啤梨🍓做装饰,蛋糕食落系比较实身,底层系用咗饼底,而且有淡淡的伯爵茶香味,食到中间仲会有一块块果肉,望起上嚟好似好简单,但食落有多重口感(*☻-☻*)
幸福指数:😻😻😻😻/5
💜Iced Cappuccino 💰$35
呢款咖啡饮落中规中矩,而且都俾得几大杯
幸福指数:😻😻😻/5
*需另加一服务费
Yumyum舔舔脷指数:🧸🧸🧸🧸🧸🧸/6
环境指数:🧸🧸🧸🧸🧸/6
服务指数:🧸🧸🧸🧸🧸🧸/6
性价比指数:🧸🧸🧸🧸/6
回头指数:🧸🧸🧸🧸🧸/6
(满分为🧸🧸🧸🧸🧸🧸)
以上属小编主观(非专业)食评,所有意见只供参考( ´▽`)
Ig account: meowww_trips