系Openrice见到呢间边炉放题有新开张优惠好抵$188😂,就约埋钟意打边炉嘅朋友黎食坐低之后,职员叫我地拣汤底,我地谂住拣鸳鸯锅我见到黑松露杂菌已经心心眼😍,即刻tick左,而朋友就拣左虫松花鸡左边系黑松露杂菌-黑松露同菇菌味香气扑鼻,我盛左半碗饮,味道好浓郁🤤重有好多菇系汤入面💕右边系虫草花鸡-加左唔少药材,相比黑松露锅清淡,但味道亦好突出😚好钟意阵药材味每枱都有送海鲜拼盘,有带子、虾、蚬同龙趸!另外重有一份牛颈脊,肉同脂肪比例好好,好鲜嫩!😋呢到有好多食材都系自家制,例如虾丸、墨鱼丸、蟹子墨鱼滑、黑松露虾饺、鲜虾水饺等等👍🏼我最钟意紫菜响铃同蜂巢豆腐,放落黑松露汤底到,索晒d汤汁,超级好味❤️重有个鱼皮都好出色!点左避风塘味同金沙咸蛋味,系即叫即炸,非常香脆❤️点汤食同就咁食都得另外我地重有点小食,椒盐鱿鱼🦑 ,辣辣地好惹味食左咁多炸野,好欣赏呢到有竹蔗水任饮,清下热气😂 最后重有甜品-雪糕糯米糍
坐低之后,职员叫我地拣汤底,我地谂住拣鸳鸯锅
鸳鸯锅

海鲜拼盘
牛颈脊

黑毛猪腩片

另外我地重有点小食,椒盐鱿鱼🦑 ,辣辣地好惹味

食左咁多炸野,好欣赏呢到有竹蔗水任饮,清下热气😂

最后重有甜品-雪糕糯米糍

• 黑松露杂菌汤底