2022-05-15
新沙洞澡堂-长沙湾新开打卡cafe最近人人都去唔到한국,我自问好想去韩国重游旧地🥲一睇到人地影间cafe啲相咁靓靓,即刻约中同去坐下梦回韩国一下啦(学妈子👩🏻🦱话斋:发你个白日梦🤣)★一入去就见到我最想坐同企既冲凉位两个重点打卡位都有客人坐紧🚿残念平日午餐时间去全场满座🥲加上我影相📸️技术水平低,又怕影环境打搞人地,所以对我嚟讲真系好sad★店员好忙, 入餐厅企左两分钟先有人理(明白要等😂)傻更更企左阵,店员姐姐见到我地啦😍唔洗十分钟既等候时间就入得去了,lucky ✌️一坐低安排左最入既位,全幅墙都系烧酒酒瓶做装饰📸️影相,仲有张梨泰院class海报但一坐低有阵少少既臭味。一阵讲★新沙洞招牌二人餐 $368*有半份炸鸡🍗(我选了雪花芝士味)炸鸡炸得唔错,味道方面系芝士粉味,我估蒜味会正啲*韩式拌饭(我选泡菜猪肉)依个好味但辣,韩国菜依个多数都好味😋*鱼糕年糕汤依个普通,我觉得鱼糕汤好淡无咩味*韩式牛角酥窝夫最好食系甜品,好食在个牛角酥上台仲热热地但够酥脆,tiramisu 同佢超夹😋😋★饮品 雪岳山打卡必点啦,味道是普通汽水味🥤食物味道唔错,可以再同朋友一齐嚟最后发现系抹枱布出左事,搞唔
(学妈子👩🏻🦱话斋:发你个白日梦🤣)
★店员好忙, 入餐厅企左两分钟先有人理(明白要等😂)
但一坐低有阵少少既臭味。一阵讲
★新沙洞招牌二人餐 $368
*有半份炸鸡🍗(我选了雪花芝士味)
炸鸡炸得唔错,味道方面系芝士粉味,我估蒜味会正啲
*韩式拌饭(我选泡菜猪肉)
依个好味但辣,韩国菜依个多数都好味😋
*鱼糕年糕汤
依个普通,我觉得鱼糕汤好淡无咩味
*韩式牛角酥窝夫
★饮品 雪岳山
打卡必点啦,味道是普通汽水味🥤
食物味道唔错,可以再同朋友一齐嚟
最后发现系抹枱布出左事,搞唔掂好臭.
但店员好好人成日帮手抹枱🤣。另外点餐要scan QR code,但我坐个位完全收唔到上网,点餐要人手先落到