2020-07-04
龙门多好野食就系人都知,今日我同姊妹入到黎龙门居,决定食呢间街知巷闻既龙门冰室室内环境以简约既白色大瓷砖黑色细横纹做墙身,白色餐桌配黑色坐椅,够型格,整体感觉坐得好舒服作为蛋fans,一睇menu 就比呢个3.6特浓牛奶芝士玉子烧常餐吸引到呢个芝士玉子烧有成4种味道(吞拿鱼/香辣肉酱/咸牛肉/黑松露杂菌)任君选择!吞拿鱼芝士玉子烧配牛油多士奶味香浓,蛋炒得好滑,一啲都唔老,内层芝士+吞拿鱼口感creamy,最重要芝士唔会太腻多士烘到金黄色岩岩好,唔会太㶶,小妹建议夹少量玉子烧咁食,无得输!杂菇菌米线(跟餐)跟餐汤面有多款选择,而且好大碗麻酱乌冬配瑞士鸡翼朋友仔点左呢个夏日消暑茶餐,瑞士汁鸡翼好入味,乌冬面条分明唔会痴埋一旧,食到佢停唔到口黑松露酱薯条🍟无论系酱定薯条都绝对系supersize!薯条偏软,而且够粗身,点埋香浓既黑松露酱,真系啖啖滋味饮品:咖啡奶茶☕️拣左冰室最基本饮品,咖啡奶茶☕️所谓越简单既野,越难做得好,龙门冰室连饮品都依然做到应有质素,冻奶茶系小妹钟意既奶味浓版,至于热咖啡朋友就话好香食左咁多野埋单都只系$121,绝对cp值超高,我同朋友都好满意呢个下午茶龙门冰室果然名
吞拿鱼芝士玉子烧配牛油多士
杂菇菌米线(跟餐)
跟餐汤面有多款选择,而且好大碗
麻酱乌冬配瑞士鸡翼
黑松露酱薯条🍟
无论系酱定薯条都绝对系supersize!
薯条偏软,而且够粗身,点埋香浓既黑松露酱,真系啖啖滋味
饮品:咖啡奶茶☕️
食左咁多野埋单都只系$121,绝对cp值超高,我同朋友都好满意呢个下午茶龙门冰室果然名不虚传