2024-07-14
午市全单六六折!晚市都有全单八八折,有朋友系嘴刁之人,食过推介呢间铁板超,晏昼抵咁多,难得平日放假嚟食。环境超大间,每个铁板位都系独立隔超,私隐度几高,比我感觉好适合啲商务客宴,一间间包房咁。餐牌有单点有套餐,都有六六折,拣咗中位价套餐Q。 套餐Q $1988(二人前) 包括:大海虾、法国鹅肝/银鳕鱼/帆立贝/圣子皇(4选2)、日本A4和牛厚烧或薄烧/澳洲羊架/日本豚(4选1)、虾干蟹子炒饭或稻庭汤乌冬、沙律、前菜、季节野菜及炒杂菜、海鲜汤及甜品 沙律、前菜选好餐无耐就会上沙律、前菜、季节野菜,是日前菜及季节野菜系合桃小鱼干芥末八爪鱼。 大海虾 真系超大只,长度有龙虾咁大只😳 师传三两下手势就将佢拆壳,开背处理污糟物,会煎至微焦口感,肉质相对上会过咗少少火,但够新鲜所以仍然保挂弹性,再附少许虾膏。师傅仲会唔浪费个虾头,烧埋比你食! 法国鹅肝/银鳕鱼/帆立贝/圣子皇(4选2)由于是日圣子皇缺货,我地拣咗法国鹅肝及帆立贝,鹅肝一咬落去就溢出油脂,入口即化,配上多士及甜醋降腻,食完再食返旧菠萝清清口腔再食下一样。帆立贝两面煎到微焦,入面保持半生熟,最后再用牛油焯焯两面更香,佐以海带汤清新
餐牌
有单点有套餐,都有六六折,拣咗中位价套餐Q。
套餐Q $1988(二人前)
沙律、前菜
大海虾
法国鹅肝/银鳕鱼/帆立贝/圣子皇(4选2)
由于是日圣子皇缺货,我地拣咗法国鹅肝及帆立贝,鹅肝一咬落去就溢出油脂,入口即化,配上多士及甜醋降腻,食完再食返旧菠萝清清口腔再食下一样。帆立贝两面煎到微焦,入面保持半生熟,最后再用牛油焯焯两面更香,佐以海带汤清新一啲。
日本A4和牛厚烧
拣咗厚烧有口感啲!五成熟,火喉都控制得好,唔算太多油脂,口感实在。
虾干蟹子炒饭或稻庭汤乌冬 及 季节野菜及炒杂菜
蟹子好似配炒饭会正啲(虽然我好想食乌冬🤣),果然无拣错,因为用铁板炒确系做到干身好多!用鸡蛋炒香,再加上落劲多蒽,加色再炒,好食😋 炒杂菜就落多咗少少酱油有啲偏咸。
海鲜汤及甜品
最后饮埋个海鲜汤及甜品雪糕,完!
同场加映花絮!