屋企附近开咗间吉野家,终于可以近近地食番我至爱嘅和风牛肉丼🍱。时间下午两点🕑,吉野家入面咁多人嘅😱?!原来佢地出咗全新嘅早餐及下午茶系列,惊喜价低至$2️⃣0️⃣起!除此之外,盐烧和牛丼🍱亦正式成为吉野家常驻美食😳!「盐烧和牛丼」采用了M8-M9优质和牛🐃,经过烹调后,再淋上特调盐汁,更突显出其独特嘅口感鲜美 🥰, 每一啖都能感受到和牛🐃嘅鲜嫩与盐汁嘅咸香 ,简直是完美配搭🥰 。只需$78即可享用盐烧和牛丼🍱,另加$5升级加配温泉蛋及鲜嫩时菜!和风牛肉丼(大) +饮品 $52一番和风牛肉巨丼(特大) +饮品 $63招牌和风牛肉丼🍱系必点食物,肥牛🐂一贯的软滑香口,每一啖都充满牛肉及油脂香,加上香甜洋葱及double 牛肉汁(可以另外添加),每食一口,都感觉非常满足😍。野菜煎鸡丼(大) +饮品 $45另一招牌煎鸡丼🍱,鸡肉🐓煎得香口,肉质嫩滑,配上香甜照烧汁再伴埋甘笋片、椰菜花、西兰花及四季豆,好食又健康😋。和风牛肉迷你饭加嫩滑炒蛋 $26肠仔嫩滑炒蛋米粉 $21除了招牌的和风牛肉丼和野菜煎鸡丼,吉野家更推出轻食之选 / 下午茶餐同样吸引,佢地份量不太多,价钱实惠,最啱饭前医肚😂。任何主

和风牛肉丼(大) +饮品 $52
一番和风牛肉巨丼(特大) +饮品 $63

野菜煎鸡丼(大) +饮品 $45

和风牛肉迷你饭加嫩滑炒蛋 $26
肠仔嫩滑炒蛋米粉 $21

任何主食/轻食及下午茶 +$5 都可升级套餐;小食加配价比之前便宜,超抵😍。

追加小食
炭烧鸡串🍡,鸡肉软滑,照烧汁味道香甜。
金菇牛肉卷,牛肉卷至少有两层肥牛🤩,金菇吸收咗肉汁嘅香味,特别好食🥰。
炸黄金鳕鱼卷,味道有点像鱼蛋但质感较结实,啖啖肉😋。

所有餐品都配有饮品 (包括汽水),而且价钱好亲民,罐装气水只系+$6,其他特饮如奶茶红豆冰及抹茶红豆冰+$12,2️⃣款红豆冰🫘都好饮,红豆香甜粉糯,奶茶及抺茶味道香浓,重点系唔太甜🤩。

等下次试埋个早餐,平成咁,即刻带来无限活力嘅一日,人都精神啲😂。
2024-07-07
下午茶