劲耐无唱k既小妹念住趁住中同聚会,去cosmos@red mr全新概念店到朝下圣! 一开lift门以为行错地方!太空主题配文青cafe环境,成个感觉好highclass!中间既common area装潢好似外国cafe咁,就算唔想开间房唱k,只想揾个地方食野倾计做project(全场无限wifi),都一样可以系出面打个卡! 入到房,少女心爆发!意想不到的粉色墙配上云石枱,好难想像系一间k房,完全洗刷以往一般传统唱K既阴暗嘈吵环境!好似入左party room咁,超干净同舒适,好适合聚会或联谊! 坐低之后店员好热心咁教我地用QR code点餐,同点用d设备~呢到又有一个惊喜位!我地都奇怪点解唱k既地方一D都唔嘈,原来音乐同咪系驳落headphone到!等大家唱k唔洗咁用力嗌同音乐斗大声之余,仲可以透过headphone清楚地听到自己既声音,绝对系对热爱唱歌既人士一大恩物咁专业既设备仲以为得录音室有,而家终于唱k都体验到啦! 到dinner time~真系超多选择⋯⋯而且睇落都好好食选择性困难症既小妹拣左唔洗烦既dinner set「和风鳗鱼炒饭」,$198除左炒饭仲包流心蛋烟肉薯

入到房,少女心爆发!

咁专业既设备仲以为得录音室有,而家终于唱k都体验到啦!

到dinner time~真系超多选择⋯⋯而且睇落都好好食
选择性困难症既小妹拣左唔洗烦既dinner set「和风鳗鱼炒饭」,$198除左炒饭仲包流心蛋烟肉薯仔沙律、炉端烧(一串炸鸡皮、一串鸡软骨)同甜品(红豆牛乳布甸)。所有食物卖相都好吸引!炒饭味道一流仲有饭焦
看似普通既薯仔沙律出奇地好好食!但好易饱所以唔建议大家一开始好似小妹咁食唔停~炸鸡皮好脆鸡软骨亦好有口感!甜品不得不提下层既牛乳布甸,口感好顺滑,好香奶味,配上红豆食落甜甜的~平时唔食牛乳布甸既小妹几饱都坚持食哂!食物质素完全不输蚀外面既餐厅!

下次聚会终于唔洗再拣餐厅定party room定唱k,呢个私人空间一次过满足3种不同需要既人!唯一美中不足系暂时未设有手机点歌功能,但店员话下月开始就会提供呢项功能啦!下次再去一定试下新功能同lunch set!
和风鳗鱼炒饭
2019-12-13