2023-01-19
原本无OpenRice ac都特登申请一个数臭依间海底捞,早两日同几个朋友去食,夜晚11:30入场,间铺又冇冷气通风,又暗,唔知系悭电定点,都算。全场几枱客得两三个侍应,完全唔似系海底捞,重要𠮶几个侍应系唔理人,口音又唔正,意为去左谭仔,举手揾佢都要等佢几分钟。问佢攞只匙羹,佢叫我自己出去调味料区攞。嗌嘢食嗌一份,佢就黎半份,唔止系我依枱,隔篱枱嗌咗三个一份,黎左三个半份,道歉态度Hea到爆,好似我差佢好多咁,赶客咩大佬。嗌个拉面无人表演拉,一碗拉好左嘅面直接放低就走,朋友生日唱生日歌,无人埋黎,无人唱。嗌三支可乐,就黎一支,过左十分钟都无再黎,举手吹佢,佢先懒懒闲拎黎。系人都知,去海底捞系食佢个服务,咁嘅服务质素,我屋企楼下间茶记都好过佢啦。海底捞嘅价钱,澳牛嘅服务态度,唔会再去,希望唔好再有人做下一个受害者。
问佢攞只匙羹,佢叫我自己出去调味料区攞。