2022-04-03 378 浏览
呢间喺西贡嘅面包店出晒名 经常大排长龙😮‍💨好多人都大赞菠萝包同葡挞系全港最强☝🏻身为专业嘅面包控当然要去try try 😈真系好食嘅…但系店员态度有啲西 就扣左啲分😩.📌葡挞$15 佢仲有鲜奶挞 不过等唔到佢新鲜出炉咁所以就冇试到 有冇人食过可以话我听好冇食🥺讲番个挞 新鲜出炉 酥皮真系非常香脆松化 咬落真系似蝴蝶酥😍不过食落就有少少油腻感 香口肥仔野冇计🤣中间蛋浆超幼滑 甜度啱啱好🤤呢到好特别 应该系加左椰奶去整 食落仲有淡淡椰香味🥥面头都烧得好靓 焦香味好够🍮.📌菠萝包 $12如果系菠萝油嘅话就$18 热辣嘅菠萝包加埋冰冻嘅鲜牛油 冰火嘅感觉应该会几正🔥❄️不过我同朋友都唔太接受到成旧牛油🧈所以就就咁拣咗菠萝包🤓size都几大 大过我手掌✋🏻新鲜出炉嘅菠萝皮超松脆 食落好够蛋同牛油味 甜度啱啱好🥰最正系个脆皮咬开都唔会跌晒啲碎碎出嚟 仲可以搣出嚟食😌包身都好松软 唔会太空气感 仲有淡淡奶香味🥛嗱 个人觉得真系好食嘅😎不过呢个价钱就真系有啲贵 平时面包店新鲜出炉味道都唔会太差🤫但系新鲜出炉 咁啱入嚟西贡 就可以一试😝

📌葡挞$15
新鲜出炉葡挞