2018-09-19 2685 浏览
之前都去过屋企附近既616打边炉,同同事讲起佢都有去过大围呢间食! 😮咁我地就话不如lunch揾日过来食,牛肉面好似都好唔错咁😛原来呢间走既怀旧风同我去黄埔个间又有少少唔同,个间似凉茶舖,呢间似杂货舖😗😝哈哈,亏佢谂到! 未有野食都会忍唔住打下卡! 原来午餐个menu好简单、得3款拣😂不过价钱好实惠wow,48连饮品同甜品!👍🏼👏🏼👏🏼我地就叫左芝士牛肉面同个汤饭试下,芝士🧀牛肉🐮面🍜好香! 佢将D芝士刨到丝装放系牛肉上面好似葱! 但有热汤所以好快融左落块牛肉度,真系色香味俱全!🤤🤤牛肉系用左牛肋条,一D都唔韧,但又好有口感同牛肉香🐮🤤🤤汤底都够哂香、有少少辣令到成碗面更惹味,但正正有芝士又会中和返个辣味。但最赞既系个面🍜呀,好有口感同埋甜甜地咁,同个汤、牛同芝士都超夹!!!!牛四宝汤饭🍚都好唔错,比起个面,呢个就系清甜之选!汤入面有好多款🐮🐮🐮🐮有牛仔骨又有牛筋牛展同牛肉,满足哂你所有愿望😆怕食浓味人就啱食呢个,佢个汤底就好清甜好润,有D红萝卜🥕同西芹,令牛肉既鲜甜味道提升👍🏼我地加个油麦菜仲连个牛上汤,点菜食超甜呀🤤👍🏼佢D饮品都似自家制、仲有个跟餐送既菊花冰粉,呢个我就觉得有少少

芝士红烧牛肉面

油麦菜(跟餐)
菊花桂圆露
菊花冰粉

我地加个油麦菜仲连个牛上汤,点菜食超甜呀🤤👍🏼佢D饮品都似自家制、仲有个跟餐送既菊花冰粉,呢个我就觉得有少少甜,但如果怕食完红肉会燥,食返就感觉良好! 呢餐真系平靓正呀😂😆👏🏼
2018-09-19
芝士红烧牛肉面