2021-05-18
虽然我唔系特别中意饮咖啡嘅人,但系都中意趁weekend周围去揾一d coffee shop食下野影下相chill下~ NOC coffee co. 嘅装修系简洁黑白色加木纹,气氛舒服,文青风好啱影相打卡📸
🥑AVOCADO SMASH ($94)
去左几次都系觉得Avocado smash最好食,sourdough toast 上面有轻微调左味嘅牛油果蓉,再shum d 石榴籽同feta cheese系上面,食嘅时候唧d柠檬汁一齐食,好清新🍹PEACH TEA ($50)唔太中意饮咖啡嘅朋友可以叫peach tea黎饮,食toast食到口干干,饮一啖即刻解渴,passion fruit tea都唔错,不过我比较酸
🍞AVOCADO TOAST ($94)
🥑AVOCADO SMASH ($94) 去左几次都系觉得Avocado smash最好食,sourdough toast 上面有轻微调左味嘅牛油果蓉,再shum d 石榴籽同feta cheese系上面,食嘅时候唧d柠檬汁一齐食,好清新
🍹PEACH TEA ($50)
🍞AVOCADO TOAST ($94) 同avocado smash一样系用左sourdough toast,不过牛油果略嫌唔够味,同埋唔知点解我上次食个包比较硬,不过呢个都系轻食之选
另外ALL DAY BREAKFAST ($148)同APPLE TOAST ($68) 就普通,不过不失,整体黎讲野食卖相又靓又好食,系我weekend食brunch嘅首选coffee shop