全能六角形实力泰菜!已为甜品翻兜三次,连泰菜都又抵又好食㖞,掂😈!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍍 原个菠萝海鲜焗饭 HK$108・味道:饭底好重咖哩味好香,配青口、大虾、鱿鱼等海鲜,整体够fresh唔腥的。有一款疑似腊肠咁嘅色同味嘅肉类加咗落去,令个饭甜咸甜咸咁,提升咗个level🆙,好食欸。・口感:个饭可以再干爽啲,不过都唔算湿嘅,再干身啲就perfect池!🐔 黄咖哩鸡 HK$1・味道:逢一至日都有一款一蚊鸡嘅𩠌Σ(*゚д゚ノ)ノ,今日系黄咖哩鸡。椰香甜甜辣辣嘅黄咖哩好开胃😙,入面啲鸡肉都几入味,至少唔系之前食𠮶啲白烚𩠌XD 冇因为平而畀劣嘢,份量嚟讲都系下午茶size,不错欸!・口感:甜椒甜得嚟仲几juicy㖞!🍢 杂锦串烧 HK$89・味道:外皮系香内里嫩滑juicy。个黄色汁似系椰奶几出嘅咖哩汁,甜甜咸咸的几好食。沙嗲酱好浓厚,仲要有花生粒,中间有少少辣汁,好香口,我点晒啲酱咁滞XD・口感:鸡当然出色,但猪同牛都唔差,有啲肥膏配瘦肉食,口感丰富。🥭 芒果冰砖 HK$75・味道:呢个芒果冰好食到我返兜食咗两次,今次系第三次😂。唔系当造季节食嘅芒果都香甜冇渣,入面嘅冰

🍍 原个菠萝海鲜焗饭 HK$108
原个菠萝海鲜焗饭

🐔 黄咖哩鸡 HK$1
・口感:甜椒甜得嚟仲几juicy㖞!
黄咖哩鸡

🍢 杂锦串烧 HK$89
杂锦串烧

🥭 芒果冰砖 HK$75
・味道:呢个芒果冰好食到我返兜食咗两次,今次系第三次😂。唔系当造季节食嘅芒果都香甜冇渣,入面嘅冰好绵密到好似棉花咁☁️,淡奶味嘅冰突出芒果香甜,唔会抢主角风头同时单食都食到微甜奶香嘅风味👍🏻。我一个人啪晒成个,知咩料啦😈!另外三个细匙羹装住嘅系,炼奶、椰汁糯米饭、芒果酱。炼奶好液体状但keep住佢嘅甜,芒果酱唔假㗎都系鲜芒果打成酱。最想讲个糯米饭,作为唔喜芒果糯米饭嘅人,佢呢个饭好软糯,唔会同芒果嘅甜夹唔到,椰汁都几香,虽然都系食唔晒但at least我系少可地觉得几好食,最后都食咗半份XD!
・口感:芒果大嚿香甜冇渣,雪花冰绵密细腻,出to the色!

🥥 特选椰青 HK$44
・味道:大嚿多汁够香甜,一啲都唔苦,稳阵嘅好饮。
・口感:清爽唔浊。
特选椰青

🍹 芒果冰特饮 HK$36
・味道:将新鲜腰芒打成沙冰,天然芒果香甜超冰冻解滞,上面有啲芒果粒食添,又系稳阵嘅好味,有质素嘅芒果!
・口感:冇渣真系好滚动🥹
芒果冰特饮

🤰性价比:高~
🤰9冲度:9冲~
🤰结论:主菜好食,甜品出色,全能六角型实力泰菜!

2023-12-31
原个菠萝海鲜焗饭