2018-10-15 2265 浏览
周六晚接完老妈子放工👩‍👧就系尖沙咀附近谂住食埋饭先返屋企啦,阿妈突然话想食pad thai😂咁就唯有去揾泰国野食。原来系K11对面开左新泰东南亚! 之前去过另一间分店都唔错架😋餐厅系地库,一落到去发现原来餐厅都几大下,由于我地早到所以我地两个都可以被安排坐卡位,所以坐得更加阔落。先叫左个啤酒🍺同菠萝沙冰🍍阿妈话menu好多野食好难拣🤔最后拣左个小食炸虾饼🍤估唔到有8大旧😮佢系一个大圆再开半咁,排左8旧即有4大个圈圈😂🤣个虾饼既肉好有虾味好足料,系有少少实,但都炸得好香口😋我就一定会叫冬荫功,系我既最爱😍😍呢个冬荫功🥘好好饮,比九龙城好多间都更好!!! 海鲜料够多,酸辣度刚好,椰奶唔会太多或太少,滑得黎都仲系以个酸辣同海鲜味为主。另一样我好钟意系佢有好多草菇,系我既最爱!! 不过我食既时候唔小心咬到尖青色既指天椒🌶🌶🌶辣到我呢😡即刻饮哂成支啤酒🤯🤣个炒金边粉最后上桌,哗,卖相真系几好!! 而且D金边粉好幼但又唔会好油,加左青柠🍋汁即刻感觉好清新,佢入面都好足料,好多只虾,而且D虾肉🦐好弹牙。另外D鱼蛋丝、肉丝、芽菜呢D交足功课。份量都几大,4个人分都得,所以我地两个卒之都要打包D粉同两

先叫左个啤酒🍺同菠萝沙冰🍍阿妈话menu好多野食好难拣🤔
泰啤及菠萝沙冰
泰式炸虾饼

冬荫功(小)

泰式虾炒金边粉

个炒金边粉最后上桌,哗,卖相真系几好!! 而且D金边粉好幼但又唔会好油,加左青柠🍋汁即刻感觉好清新,佢入面都好足料,好多只虾,而且D虾肉🦐好弹牙。另外D鱼蛋丝、肉丝、芽菜呢D交足功课。份量都几大,4个人分都得,所以我地两个卒之都要打包D粉同两旧虾饼🤤😋
又食又拎都系400有找,而且我真心好满意个冬荫功! 值得再黎👍🏼
2018-10-13
泰啤及菠萝沙冰