2017-03-24
星期二晚约咗好友仔出嚟聚聚,朋友住太和,推荐嚟咗呢度试一下八妹鸡煲😋🤗🐔🍲,成日喺Facebook 见到d大埔友成日喺度打卡!今次到我可以会一会你!好,朋友仔一早到咗拎位先,唔冼等就入得,一坐底,靓姐叫我地落咗鸡煲先,建议两个人半只就够☺️,其他慢慢睇慢慢叫,太好,因我已经劲肚饿,最后我同好友肚仔都比较敏感,所以问有无唔辣,靓姐即刻话有,太好了,食不到辣的人有福了!😍👍🏻🎉香喷喷鸡煲好快上枱🤗😋!半只果然足料,满满的全部都系鸡,全部都系鸡🐔🐔🐔😂😂😂,加埋芹菜,洋葱同芫茜等配料🌱,卖相已经好吸引!靓姐细心帮我地调好炉的温度,几分钟后就食得,第一件已经夹到鸡翼槌!味道够野味,整旧鸡都有满满浓汁色住,鸡肉鲜嫩幼滑!😌洋蒽好快淋入味,又甜又香夹住鸡肉一齐食系最住配搭!鸡煲果然无介绍错!名不虚传!💪🏼👍🏻😋我地唔冼半小时基本已经把整锅鸡煲清咗了,跟住先叫配料食,两个女生都系牛魔王🐮🐮,梗系要叫牛啦!叫咗一碟牛肉粒,牛肉粒好有牛味,不过都不及另一碟本地手切新鲜肥牛,一上碟已经睇到劲新鲜,色泽有如我喺日本食到的不相伯仲!仲要劲厚切🔪🔪!食落好滑,好新鲜,好快一件又一件清晒,呢个本地肥牛真心推介一定要
我地唔冼半小时基本已经把整锅鸡煲清咗了,跟住先叫配料食,两个女生都系牛魔王🐮🐮,梗系要叫牛啦!叫咗一碟牛肉粒,牛肉粒好有牛味,不过都不及另一碟本地手切新鲜肥牛,一上碟已经睇到劲新鲜,色泽有如我喺日本食到的不相伯仲!仲要劲厚切🔪🔪!食落好滑,好新鲜,好快一件又一件清晒,呢个本地肥牛真心推介一定要叫!🐮💪🏼😍念起仲好回味!
另仲叫咗三并萝卜,鲜准山,莴荀!全部放落鸡煲汤底吸味食,鲜准山劲正又健康,好想叫多d 食,无奈得两个女仔,食唔到咁多,一下子就由七点半食到差不多十点!一路倾一路食,无人赶过我地走,环境又坐得舒适,没有平时𠮶d 鸡煲店的挤迫感,好好坐,呢间鸡煲又要列入我的饭堂名单了!
漏咗 ,支竹庶矛根好足料唔甜,配鸡煲清下热气系必配的。😋😋下次会再尝试佢地𠮶个胡椒猪肚鸡煲,念起已好想食!