2016-06-13 748 浏览
放假陪baby去cwb血拼,又点少得食既环节!今次就选择左黎铜锣湾信和广场Princess Cafe食Tea~Cafe 以粉色做主调,配上lace枱布&水晶吊粒,高贵得黎又有公主味! 先黎一杯Rose Latte,入口散发淡淡既玫瑰花香,香而不俗,又唔会太甜,刚好同咖啡味相配!Baby点既玫瑰花茶,够哂生活态度! 花茶用玻璃壶盛载连同加热器一齐上,唔怕花茶放耐左会冻哂!而且视觉上又好睇! 金钻系列二人TEA SET($398),分左上下两层,碟子上,卖相精美,共有各6款一口size既甜点&咸点,每款两件,岩岩好每人一件唔洗争!~最触目既粉红色高跟鞋系用新鲜既士多啤梨加入乳酪打成既,入口酸酸地,味道清新!侍应好细心提醒我地影完相就要快d食,米会溶~卖相吸引既朱古力玫瑰唔但只好睇,仲好好味!入口朱古力味香浓,又唔会太甜腻!除左有甜味既马卡龙,仲有咸味!左面橙色既马卡龙就系咸味喇...中间夹左鹅肝酱,味道独特!右面既粉红色红莓马卡龙,味道酸中带甜,口感烟靱,唔会太甜腻!美中不足既只系马卡龙外皮唔够脆! 蟹肉三文鱼籽饼系我既至爱!三文鱼籽够哂大粒,入口一点都唔腥,配上咸味既蟹肉同脆饼,简
放假陪baby去cwb血拼,又点少得食既环节!
最触目既粉红色高跟鞋系用新鲜既
蟹肉三文鱼籽饼系我既至爱!三文鱼籽够哂大粒,入口一点都唔腥,配上咸味既蟹肉同脆饼,简直一流!~

整体黎讲,tea set既甜点&咸点卖相精致又好食,相信如果夜晚黎既时候黑幕低垂,会更加浪漫梦幻!有机会再黎试下佢既晚餐唷!!!