(非会员)
2006-07-28 42 浏览
24号适逢小弟与太太兴祝相识6周年,突登上黎睇完食评先去试下...7点几到达都唔驶等位,坐低后好快就有侍应俾两杯茶同两小碟前菜,既是前菜,细碟亦无妨,泡菜亦够辣点了五样野1)炆牛肋骨2)人参鸡汤3)酸辣鸡翼4)烧牛舌5)温泉蛋鸡肉石头饭侍应主动话烧牛舌同石头饭同我稍后黎,可能佢觉得我地两个人叫得都算多,一次过队哂黎一来无位摆二来可能会摊冻,所以我无异议就话ok先来炆牛肋骨,虽然碗仔细细,但入面都起码有7-8旧肉,汁唔多,但胜在很入味,太太都大赞,我觉得亦不错,汁有点似镇江醋之后系人参鸡汤,有半只鸡仔,汤味不太有人参味,我觉得似饮普通鸡汤多o的,但甚至连鸡味亦不够,呢个有点失望酸辣鸡翼有六件重点在酱汁,不过我觉得又好似一般,但都几辣,可惜鸡肉有点"鞋",呢味普通食完倾左阵倾等左阵都未见有其余两味上,就吹下侍应,之后再等多一两个字先到,呢度令我有少少觉得好似被忽视左咁,个侍应o既安排好似无左咁...不过庆幸另一个跟单另侍应态度亲切又有笑容,都无咁嬲可以中和下烧牛舌都唔错,算几大兜,可能我地都食得有少少饱饱地o既感觉啦,不过我唔建议大家叫牛舌又叫牛肋骨,因为o的味道都几似最后系石头饭,个窝都

点了五样野
1)炆牛肋骨
2)人参鸡汤
3)酸辣鸡翼
4)烧牛舌
5)温泉蛋鸡肉石头饭

最后系石头饭,个窝都好热,捞完哂食o的味都几特别,唔识点形容,但感觉不错

埋单加一$325俾够$330,整体服务都OK,食物就一dd好,但又未至于差,侍应都经常来斟茶,总括下次有机会应该会再黎,但会试下其实菜式,希望唔会失望啦