2021-05-07
今日摇摆天使梁安琪又带左浩楠去食好野,今次就系大家屋企附近既家嫂,食火锅。好在Book 定位,唔系既话可能要转餐厅了。去到先取饮品,汽水只有可乐,不过就有好多自制养生饮品供应,酱料区有很多平时火锅店没见过的酱料,我就选了红油加蒜蓉加酱油。一开始送上前菜,当中我比较欣赏既有酸菜鱼,鱼跟鸭血都很好食。食到咁上下就上刺身,刺身算细盘(见到人地大盘啲),我们一行三人,每人每款有一件,不过款式就少左啲。之后就到鸡煲,我们点了唔辣,食落鸡肉好软滑,有点弹牙。另外火锅店就有这好处我拿了红油 (我第一次见酱料区有红油,超赞 ) 加蒜蓉加酱油,出奇地好吃。食食下发现少左粒东菇。食完鸡煲就上火锅及𩠌菜,我们点左棷子鸡汤底,都算几清甜,海鲜系新鲜既。另外如果无外加食物既话,系可以外带预先上枱既菜式,如果要问服务员拿盒子,每个盒收 $4元。雪糕每人只有一粒,有点限制。
食食下发现少左粒东菇。
雪糕每人只有一粒,有点限制。