灣景廳

Harbour Restaurant
餐厅: 灣景廳
资讯:

2023-01-08 837 浏览
今日同朋友去食自助餐祝生日,网上睇野食种类都多,也做紧海鲜牛肉主题,以为都几稳阵啦;点知去到,拎野食嘅地方好细,同平时去食平价韩烧冇差别。首先冻波龙吾系任食,只系入座后派卡仔,每人半只,虽然龙虾味道质感都合格,但限每人半只未免太小器,同主题有点出入。至于生蚝,餐厅系采用左开完摆放系冰块上,每人每次限拎三只,不过蚝嘅size劲细只,幸好当日餐厅客人吾多,排队嘅情况吾算有。生蚝味道不过不失,有少量海水味,因为冇标明产地,我都冇去深究。另外冻海鲜方面仲有虾,花螺,小龙虾,长蟹脚,虾同小龙虾都可以,入口有弹性,就系冇咩味,要酱料协助😆。至于长蟹脚,可以因解冻问题,做吾到一梳梳嘅效果,哩样有啲失望。至于热荤,两个难饮到呕嘅汤,我见冇咩人去拎,就知自己中伏🥲。行几步就行完嘅热荤分别有糯米饭,羊扒煲,蒸扇贝,蒸鱼,鱼肉烧卖,避风塘炒虾球。以上所谓嘅热荤我系冇食到嘅🤣🤣所以味道系点,要靠大家去实测下😏😏,不过都有赞嘅,个煎鹅肝系好味嘅。以上吾系我全晚最失望地方,我最失望系甜品区,我剩系拎到件葡,吾系俾人拎晒,而系你拎吾落手,一黎同其他区一样,地方占好少,二黎种类更少,比起百几蚊任食边炉果啲甜品仲差
今日同朋友去食自助餐祝生日,网上睇野食种类都多,
以上吾系我全晚最失望地方,我最失望系甜品区,我剩系拎到件葡,吾系俾人拎晒,而系你拎吾落手,一黎同其他区一样,地方占好少,二黎种类更少,比起百几蚊任食边炉果啲甜品仲差。亦系冇食到甜品,只能够讲,葡挞和雪糕好味🫰
全晚我饮左四支樽装芬达饱左🫣🫣哩间自助餐冇下次
2023-01-04