2023-07-14
早两日食完今日路过又忍唔住,再去一次 🤣 今次系油麻地嘅分店,可惜错过88折时段(星期一-五8:00-10:30,14:30-17:30),但系都系谂过落口瘾 😋 🦐 金银蒜海虾笼仔蒸饭每日限量供应,而家堂食有推广价优惠,上次太早唔想食饭就冇试,今次一定要攞下! 虾线已经挑好,荷叶垫底,豉油可以根据自身口味量多量少,白米同红米两沟嘅饭每口都有荷叶香,搭配蒜蓉虾,每口都好惹味! 😍🥟六福临门点心拼盘次次嚟必点! 同时满足几个口味 😋 绝对主打! 特别中意野菌饺,好清爽嘅口感 😋🀄麻将椰汁糕(2件起叫)之前打卡咗榴莲、沙皮狗,今次点都要将麻将都试埋 😆 不过麻将上面嘅字系打印翻糖贴上去,味道中规中矩,就尝个鲜,建议沙皮狗同榴莲波冻一定要试下 🙋 🫓金线红豆蓉银丝饼呢个真系出乎意料好食🤩就系贪得意一试,呢个酥酥脆爽,唔知系咪旁边系拉线,新增咗咬落去嘅口感,同中间红豆蓉一齐都唔会漏🥰🫔 蒜香鲜虾春卷每条都大大条,中间肉绝对够👍 外皮都冇因为晚变得唔脆😌 今次特登睇咗一下,真系好少饮茶点心会营业到咁夜,由朝8点到半夜12点,对于我呢种随时都可以食到 ☺️ 觉得饮茶文化输出都系成功嘅,好多外国友人捧
🦐 金银蒜海虾笼仔蒸饭
🥟六福临门点心拼盘
🀄麻将椰汁糕(2件起叫)
🫓金线红豆蓉银丝饼
🫔 蒜香鲜虾春卷
每条都大大条,中间肉绝对够👍 外皮都冇因为晚变得唔脆😌
今次特登睇咗一下,真系好少饮茶点心会营业到咁夜,由朝8点到半夜12点,对于我呢种随时都可以食到 ☺️ 觉得饮茶文化输出都系成功嘅,好多外国友人捧场,而且位置多数卡座,坐都舒服 😁 唔使再搭台烦恼,位置隔离都会有插座,带插苏头或者USB线嘅话,可以叉电吖 👍 有时行街攰嘞,歇歇脚叉个电都系好唔错嘅选择 🥰