2018-01-28
喺黄埔𠮶间饺饺饺子食过无数次,湾仔呢间都系第一次食闲日夜晚七点嚟到要等位,好彩都唔需要等好耐,我𠮶日等左5分钟就有得入啦𠮶晚叫嘅嘢食有啲系第一次试,但大部份都系食过再encore 既~明太子薯仔饺子棒呢个每次去到都必叫,因为实在太钟意明太子!里面有啲薯蓉同薯粒,调味适中,中和左明太子嘅咸度!Chao chao 饺子撇除佢有啲难分开一只只饺子既麻烦之外,皮薄馅多,都可以一试既~咖哩乌冬乌冬辣度好低,而个汁都比较稀,唔够挂汤,我都系钟意跟住落嚟介绍既饭多啲⋯⋯又系每一次都必叫既牛筋豆腐饭~虽然叫牛筋,但其实系连住筋位既牛腩,个汁惹味又送饭!如果豆腐份量再多啲就更加好啦~第一次试呢度嘅炸鸡,炸得比较干身,个酱微辣。朱古力饺子配雪糕虽然听落个组合好奇怪,但系真系值得一试㗎!冰火交融既感觉就好似心太软一样!柚子梳打,钟意佢够冻又唔会过甜
明太子薯仔饺子棒
Chao chao 饺子
咖哩乌冬
又系每一次都必叫既牛筋豆腐饭~
第一次试呢度嘅炸鸡,炸得比较干身,个酱微辣。
朱古力饺子配雪糕
柚子梳打,钟意佢够冻又唔会过甜