2020-05-15
😋早前介绍过嘅铜锣湾泰菜 -- Milu Thai 今次有新搞作推出泰国近期人气大热嘅火山排骨,咁为食嘅我地梗系去试下啦😋😋火山排骨一黎到真系几大份, 虽然同泰国比较已经细左 (因为人地果d系十几人份量🤣) 不过呢到都唔野少, 两个人食真系有d吃力,大概都有5-6条骨, 条条都手掌咁大淡淡肉架🤩🤩食落其实都几辣(唔食得辣嘅朋友要留意,小心爆菊😂😂),不过酸酸辣辣真系几惹味,食得辣嘅朋友值得一试,味道唔错架👍🏻👍🏻 难得黎到就顺手试埋上次食唔到嘅菜式,青咖哩软壳蟹同黄咖哩炒蚬😋青咖哩软壳蟹,会有蒜蓉包跟埋,青咖哩椰香比较突出,会有少少辣,用蒜蓉包点黎食都几夹,软壳蟹都有4-5旧,够哂足料架😊😊而黄咖哩炒蚬,蚬都有十几廿只份量十足🤩,黄咖哩姜黄味会重少少同略带甜味,唔会觉得辣仲非常开胃。黄咖哩汁仲要多到好似汤咁,真系差d 忍唔住叫个饭黎捞😂😂😂 (其实用黎点蒜蓉包都好好食😉😉)食咁多辣野梗系叫个椰青饮下啦,大大个两个人都够饮,抵食架👍🏻👍🏻P.S: 抗疫期间做紧外卖自取7折参考餐牌:
火山排骨
火山排骨