2016-11-21
之前食过一次, 食过原味既PANCAKE, 今次再黎试佢既EARL GREY PANCAKE, 佢地既PANCAKE 系有三层既, 唔系而家出边好兴食既 SOUFFLE PANCAKE, 佢系厚身较实的 PANCAKE, 食完真系会饱肚个类黎架!上次黎既时候, 试过佢地既咖啡, 真系好一般, 自已唔太钟意个款既咖啡豆! 所以今次冇再点佢地既咖啡, 今次叫左两杯 Mocktail:White Wine Sangria $60, 之从去完西班牙返黎, 我同老公都爱上左当地既 Sangria, 系西班牙既时候, 差不多每一餐都会叫一杯饮...哈.....返黎香港之后, 试过几间唔同既 Sangria, 都揾唔到西班牙个只咁好饮既味道! 同埋香港收既价钱真系太太太太贵啦......一般既 Sangria 都系用红酒加生果为主, 哩款系用左白酒, 味道较淡, 易入口, 但系生果味唔太足够Berry Spritzer $46, 系一啲杂梅加有汽的梳打酒, 饮落似饮跟有汽的梳打水带有少少少少既杂梅味! 总括两次黎食, 所楝选既饮品都系.....今次楝左 Earl Grey Pancake, 系落OR
一般既 Sangria 都系用红酒加生果为主, 哩款系用左白酒, 味道较淡, 易入口, 但系生果味唔太足够 Berry Spritzer $46, 系一啲杂梅加有汽的梳打酒, 饮落似饮跟有汽的梳打水带有少少少少既杂梅味! 总括两次黎食, 所楝选既饮品都系..... 今次楝左 Earl Grey Pancake, 系落ORDER 既时候问我地想配炼奶定系HONEY, 结果黎到既时候, 两款都有俾我地, 个pancake 好香红茶味, 煎得好松, 其实pancake 配炼奶食既感觉都几特别架...可以作一个新尝试, 可惜配搭既生果士多啤梨比较酸, 可能而家唔系当造既季节吧! 如果店主能够配上当造既生果可能会较好! 另外, 今次去食既时候, 唔知系店主定系伙计带了自己的狗黎黎, 将狗仔勾住系问口既铁闸度, 用杯子装了少许狗粮同水给它, 但系一看自己饮紧水既水杯, 同狗仔用黎装粮同水既杯子竟然是一样既.....! 本人亦有养狗仔, 但系作为一间餐厅这样, 好像不太好! 可能店主会话那两只杯子系独立俾狗仔用, 但系杯子的款式同你俾客人用既是同款, 未免令顾客看到而感觉自已同狗仔用埋同一只杯子吧?!