今次揾嘢食揾到去屯门,米芝莲推介姊妹店嘅JEP by Involtini,佢地嘅铜锣湾本店曾连续5年获得《香港澳门米芝莲指南》评选成为推荐餐厅,而今次试嘅屯门店由曾任米芝莲三星餐厅厨师主理,以手造意粉打出名堂!其实屯门店早几年已经试过,不过因为佢地新推出咗大闸蟹为主题嘅three course tasting Menu相当吸引,所以决定再黎试下🤍前菜食咗酸种包+麦面包,加上佢哋自制嘅黑醋牛油,够晒开胃Testing Menu就有蟹粉菜苗意式云吞加蟹粉豆腐汤,超级浓郁嘅蟹膏味!本来我以为个汤已经系最浓蟹味,点知第二道菜系墨汁人工意粉加江苏大闸蟹粉咸蛋黄海鲜汁,食到我老公哗左一声,每一啖都有超强劲嘅蟹膏味🤤我哋仲另外拣咗一个手红虾手工意大利面,两个人食完饱到郁唔到!估唔到嘅系甜品好有诚意,外表系一朵花嘅糖渍蕃薯姜味金宝,每一啖都有好浓嘅姜味同番薯味,有d似蕃薯糖水咁🫶🏻好明显呢餐系餐厅有花好多时间构思出嚟,有时间嘅朋友值得去试试!
前菜食咗酸种包+麦面包,加上佢哋自制嘅黑醋牛油,够晒开胃

2024-11-22
  • 手造意大利幼面配西班牙红虾