2013-11-17 1534 浏览
对上一次食川上龙都要数上2年前,今日同几个朋友行完街, 见有啲肚饿, 决定再上去试多次。 今次叫咗水煮牛肉, 四川回锅肉, 口水鸡丝冷面同剁椒虾干蒸茄子。。。先讲水煮牛, 见辣椒唔见油, 好似比出面健康, 但好好咸, 似乎要再跟进一下。 至于个回锅肉, 我同朋友觉得似用肥牛,估估下之际见有waiter 行过嚟, 就问下佢, 佢话系猪肉,只系切得好薄, 所以我哋会觉得似系肥牛。 个味ok. 跟住嚟咗个冷面, 够冻,清淡啲, 可以中和返头先个牛。 最后系茄子, 大大碟, 剁椒唔太咸, 都可以, 仲食到茄子嘅甜。 合格!整体感觉上好似冇以前咁好食, 唔知系咪因为系下午食, 唔系晚市嘅关系呢!有机会下次揾晚再试下!
跟住嚟咗个冷面, 够冻,清淡啲, 可以中和返头先个牛。