2018-01-31
几个朋友tea time嚟到大围想揾好嘢食,又怕食太饱,朋友就提议不如食甜品一search就search到呢间好似出名食waffle,一于咸点甜点都试下佢首先叫咗个牛油果水波蛋waffle配沙律份量好多!几个人share食都饱牛油果蓉满满咁舖系两件waffle上面,而上面嘅蛋都水汪汪咁,被洒上少少胡椒,好似等紧我笃穿佢哋咁笃穿咗之后蛋汁流落去牛油果蓉同窝夫个度,沾埋一齐食味道好夹牛油果蓉好creamy,窝夫好香做个base,整体就好似食紧个好fresh嘅早餐咁另外甜点叫咗呢个devil chocolate waffle好邪恶呀基本上觉得佢系两份甜品!!!一边系窝夫加香蕉同朱古力雪糕(朱古力同香蕉真系perfect match),另一边系窝夫加朱古力心太软两边都好吸引,搞到唔知食边边开始先好而且摆碟好靓,中间仲有士多啤梨玫瑰花四周围就有棉花糖左边嘅甜品系经典嘅雪糕窝夫,香蕉同雪糕嘅软身配上窝夫嘅松软香脆,好balance右边嘅心太软超级流心,啲朱古力内涵如泉涌咁泻出嚟,朱古力味浓郁不过单食右边会太稠,都系配合埋左边雪糕一齐食较好
一search就search到呢间
好似出名食waffle,一于咸点甜点都试下佢
首先叫咗个牛油果水波蛋waffle配沙律
份量好多!几个人share食都饱
笃穿咗之后蛋汁流落去牛油果蓉同窝夫个度,沾埋一齐食味道好夹
好邪恶呀基本上觉得佢系两份甜品!!!
两边都好吸引,搞到唔知食边边开始先好
而且摆碟好靓,中间仲有士多啤梨玫瑰花四周围就有棉花糖
不过单食右边会太稠,都系配合埋左边雪糕一齐食较好