2023-02-01
📍太古 丸龟制面最近嘅湿冻状况渐趋严重,我啲食物报告都无可能再介绍冻嘢住㗎喇😅每日最大嘅烦恼就系研究有啲咩又热又有啲酱汁/汤但又唔会单调嘅午餐 - 总唔能够日日食粥/汤饭㗎嘛🍚于是今日嘅想法系:乌冬💡丸龟制面虽然唔系咩极高级嘅餐厅,但胜在即叫即煮,份量都好足 (叫做 CP 值高),满足到我呢啲食量真系唔算少嘅女仔😂我呢啲闷蛋十年如一日由第一日帮衬呢间嘢就已经系食紧咖哩牛肉乌冬,但系唔知道点解(可能真系天气太冻想食辣嘢🔥) 呢次忽然之间转口味,试咗麻酱拌乌冬❤️竟然出奇地惹味 - 热辣辣嘅乌冬、牛肉同麻酱加埋我次次都落嘅劲多葱同天妇罗炸粒粒叠加起上嚟😎真系好幸福嘅味道🥰#冬日暖笠笠午餐系列 #牛肉麻酱伴乌冬 #丸龟制面 #太古 #taikoo #ohhejfoodie