2024-04-24
星期日一起身已经系12点几1点😂 想食早餐但系又过晒钟🥲 友人带咗我过嚟呢度食早餐 因为呢度嘅早餐去到下昼五点都有得食 真系够晒有弹性啊✌🏻沙嗲牛肉公仔面呢度嘅沙嗲牛肉非常出色 沙嗲花生味浓郁 牛肉片肉质软腍🐮 底下嘅公仔面唔会煮得过腍 仲几有咬口 呢一份早餐仲可以拣两样配料🍳 我就拣咗餐肉同埋太阳蛋 仲加咗一蚊要多士烘底🍞五香肉丁公仔面友人就拣咗五香肉丁 五香肉丁份量虽然唔系好多 但系个味道都几有惊喜😗 因为食五香肉丁就系钟意佢有少少辛辣嘅感觉 呢一个五香肉丁就完全做到我嘅要求啦🐷 呢度嘅上汤都味道唔错 配料方面呢份就嗌咗烟肉🥓 太阳蛋 牛油面包 牛油面包几软熟 呢度嘅牛油份量充足🧈饮品冻柠茶 夏日炎炎梗系想饮返杯冻柠茶透心凉一下 呢度嘅糖分唔系太多 笃埋柠檬就啱啱好🍋 热奶茶 去茶餐厅最钟意就系佢杯热奶茶 呢度嘅茶底香浓 配搭埋淡奶就一流啦☕️呢个港式早餐真系够晒正宗 好耐都冇食过咁地道嘅早餐啦🥰 食完仲去咗附近嘅打卡热点 乐华南邨停车场 打卡添啊
沙嗲牛肉公仔面
五香肉丁公仔面