餐厅: 傷心酸辣粉 (砵蘭街)
资讯:

2022-09-10 249 浏览
相信大家都有食过伤心酸辣粉,我自己都几钟意食,平均两个月就会食一次🤣估唔到佢依家仲有新推出咗脆猪腩同冷泡茶👉🏻佢嘅脆猪腩套餐 ($68)唔单止有脆猪腩,仲有冷泡茶同薯粉猪腩都香口,非常之脆,但系脆得滞有啲dry,好彩佢有杯冷泡茶,佢杯白桃乌龙冷泡茶非常好食,饮落好香而且唔会太甜,非常之容易入口。个人几推介饮佢嘅冷泡茶不过套餐入边嘅小食份量有少少唔够,所以我另外叫咗好多小食(其实就只系我想试好多嘢🤫👉🏻个人其实几推介佢嘅夫妻肺片($35),如果食得辣嘅话我觉得小辣系最好味,佢嘅夫妻肺片配上佢嘅辣汁,令人完全食唔停🤤🤤🤤👉🏻另外我见到佢有两个手撕鸡所以分别叫咗一个盐焗手撕鸡 ($32)同埋手撕鸡海蜇($42)嚟食,其实佢手撕鸡嘅味道同份量都一样,只系下边嘅青瓜丝变咗做海蜇,所以好睇人想唔想食海蜇🤤👉🏻仲有主食方面,佢除左酸辣粉之外,其实仲有得叫凉面,个人其实最推介佢嘅手撕鸡冷面,不过今次手撕鸡叫得太多,所以叫咗个炸酱凉面($36),但系冇咗手撕鸡之后,就无咁多汁🥲所以如果想食凉面嘅话,都系食佢手撕鸡冷面会好啲(而且仲包罐汽水😋)👉🏻佢依度仲有啲好有特色嘅饮品例如 柑桔话梅雪碧(跟餐$12)
估唔到佢依家仲有新推出咗脆猪腩同冷泡茶
👉🏻佢依度仲有啲好有特色嘅饮品例如 柑桔话梅雪碧(跟餐$12),个人觉得有一种老香港嘅feel,所以我接近每一次都会叫呢一杯😆😆😆

👉🏻题外话,佢依度仲有得食烤鱼同埋鸡煲放题最平先$88一位(越秀分店先有),虽然选择唔多,但系超抵食