2020-07-02
装修后第一次嚟呢度食,呢间餐厅不嬲都有保证,所以带咗亚女一齐嚟食,开头佢一开张排晒大队架,不过今日唔使点等位,好快可以入座。侍应都好细心,见到亚女就预备埋小童座位、餐具先叫我哋入座。今次叫咗两个main course:🥢大虾🍤三文鱼子忌廉汁意粉:我好怕食啲好浓好杰嘅忌廉汁,呢个意粉嘅忌廉汁味道就唔错,配埋煎香咗嘅大虾🍤及新鲜三文鱼子,亚女都食到舔舔脷😋🥢纽西兰肉眼扒🥩法兰克福肠配饭🍚:肉眼扒好嫩滑,五成熟恰到好处,好juicy😋,份量都好足👍呢两个系晚餐可配餐汤🥣或沙律🥗,我哋就叫咗餐汤:蘑菇忌廉汤,浓郁嘅蘑菇味配上一块脆卜卜嘅多士,亚女抢住食🤩最后餐饮当然叫咗我哋最钟意嘅冻朱古力啦,好特别,侍应拎过嚟时有一个盘,装住三个杯🧐,一杯系cream+冰🧊,一杯系绵花糖,最后一杯就当然系朱古力啦,好正,自己冲落去,再叫亚女放绵花糖上去,有得玩又有得饮🤪朱古力味仲好浓,份量仲好多,差啲饮唔晒😅
今次叫咗两个main course: