2023-12-20 255 浏览
天气甘冻🥶🥶🥶,得13度就会好想食饭呀面呀呢D淀粉质,先够energy🔋,今日去左一间出名食鸡煲嘅餐厅唔系食鸡煲放题,而系食午餐。有饭食甘大件事点解冇人讲嘅?一入去铺头环境好舒服,地方好宽敞,枱同枱之间唔会有压迫嘅感觉。侍应叫我哋可以随便拣位坐,见到是日餐牌有J个餐可以选择。咁今次就拣咗时菜杂会炒河同埋蒜蓉汁鸳鸯扒饭📌蒜蓉汁鸳鸯扒饭($50)食得出鸡扒🐔同猪扒🐷都系新鲜,冇乜用松肉粉去腌制,亦都冇乜味精,份量亦都好大,一个人食绝对够饱到夜晚都唔使食,味道好食过好多地方📌时菜杂会炒河($50)而杂会炒河用料好足,有叉烧🐷、鲜鱿🦑、肉片🐷、菜心🌱等等材料一路等嘢食嘅时候同埋食紧都会不断听到由厨房传出嚟好有镬气🔥🔥🔥嘅味道,味道就不容置疑,好好味,有大排档嘅风味📌冻柠茶 (+$3 x2)呢度嘅冻柠茶🧃,柠檬🍋系新鲜,茶底🍵亦都好香浓,唔似其他餐厅用冷榨柠檬汁。冻柠茶都系区内数一数二,暂时真系揾唔到第二间好饮过呢度好饮食完呢度大大碟都够饱一日,晚餐都唔使食,性价比高🙆🏻。睇下下次有冇机会试下鸡煲放题😂职员仲好细心,比钱时我跌左颈巾🤦🏻‍♀️,都即刻冲出泥帮我执返😂💸$106#至尊云吞面鸡煲@su

📌蒜蓉汁鸳鸯扒饭($50)

📌时菜杂会炒河($50)

📌冻柠茶 (+$3 x2)

💸$106

#至尊云吞面鸡煲