欢迎follow IG @eatwifme2k23 睇更多❣️throwback返去上个月尾↩️今次去食十字冰室!听讲同十字牛奶关事🫣原来佢喺西环有分店,呢日男朋友带我去食,虽然作为茶餐厅,佢嘅定价略嫌过高🥺但嘢食都几唔错,至少冇附近啲cafe咁贵?(斋睇呢样其实已经赢咗一堆餐厅😮‍💨)✂︎-----㋖㋷㋣㋷线-----✂︎1️⃣ 焗三式芝士肉酱意粉 ($68)本人味觉迟钝,食唔出三种芝士,只系知道佢落咗好多芝士😂肉酱铺满晒成个面饼,好兴奋喔!系食到肚涨嘅一间店🤰🏻肉酱意粉爱好者绝对收货🍝🍝2️⃣ 焗芝士牛肋条饭 ($78)如果冇记错,呢个系个咖喱饭🫣第一次见到芝士加咖喱饭呢个组合wowow几有趣!味道都几夹,芝士都落得非常大方,好评🆙牛肋条都几肥美,普通食量战士食完应该会几饱😙✂︎-----㋖㋷㋣㋷线-----✂︎以茶记嚟讲其实小贵,但睇在佢份量颇足+食材几有诚意,如果唔想食附近啲港女cafe都会过去帮衬佢😗同埋睇餐牌时觉得佢哋啲招牌嘢饮几吸引,可惜当日冇乜时间都冇乜胃口试埋佢,下次试下佢哋嘅蕃茄汤面(蕃茄脑袋出没注意‼️)同埋特饮先~🥰

✂︎-----㋖㋷㋣㋷线-----✂︎

1️⃣ 焗三式芝士肉酱意粉 ($68)

2️⃣ 焗芝士牛肋条饭 ($78)

✂︎-----㋖㋷㋣㋷线-----✂︎

焗芝士牛肋条饭