2023-02-04 407 浏览
当你食好多间日本炸猪扒餐厅,你会谂:呢间都系甘啦~点知俾佢surprise 到你,马上有种:以后要经常黎食既感觉!@porkerhk 佢就surprise 到我啦!今次黎到,未开门(晚市六点开始)已经好多人排队。叫咗好多野食,唯一美中不足系佢地唔会serve 茶,要自己另外叫的。🌼梅酱秋葵冇咩梅味,今餐最唔特别既小食,但系好味既🌼浸炸茄子茄子唔会太淋,岩岩好。配合个酱汁,好开胃既前菜。🌼炖煮猪杂煮到好淋,好好味 💯我仲用汁捞饭食 😁🌼aged pork ribeye set (limit)吉列熟成豚肉眼定食 (限定)主角黎到!先试一口未点猪扒汁既味道。O.M.G! 好juicy 好滑! 猪味都好香浓!炸得香脆!第二口,点埋个猪扒汁,再增添了风味! 实在太好味了 😋😋😋我最钟意食配炸猪扒既椰菜丝 😆呢度连配椰菜丝既酱汁都好高质!仲配有超滑嘅薯仔沙律,日本饭同味噌汤。一般黎讲,每个人都叫set 的话,椰菜丝同饭都可以无限添加,不过由于我同朋友想试多啲唔同嘅嘢食,所以只叫咗一个set。🌼 炸生蚝一样炸得香脆,里面个蚝都仲keep到好滑同juicy 🥰🌼柚子雪芭daily sorbet.入面
当你食好多间日本炸猪扒餐厅,你会谂:呢间都系甘啦~
@porkerhk 佢就surprise 到我啦!

今次黎到,未开门(晚市六点开始)已经好多人排队。

🌼梅酱秋葵
冇咩梅味,今餐最唔特别既小食,但系好味既

🌼浸炸茄子
茄子唔会太淋,岩岩好。
配合个酱汁,好开胃既前菜。

🌼炖煮猪杂
煮到好淋,好好味 💯
我仲用汁捞饭食 😁

🌼aged pork ribeye set (limit)
吉列熟成豚肉眼定食 (限定)
主角黎到!先试一口未点猪扒汁既味道。
第二口,点埋个猪扒汁,再增添了风味! 实在太好味了 😋😋😋
我最钟意食配炸猪扒既椰菜丝 😆
呢度连配椰菜丝既酱汁都好高质!
仲配有超滑嘅薯仔沙律,日本饭同味噌汤。

🌼 炸生蚝
一样炸得香脆,里面个蚝都仲keep到好滑同juicy 🥰

🌼柚子雪芭
daily sorbet.
入面有柚子皮,食埋个酸酸甜甜既sorbet 黎到finish 今餐晚餐,大满足! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Porker (中环)
中环阁麟街26号地舖
梅酱秋葵