2022-09-02
Burger’s Friend Forever随著启德既发展,多咗住宅就自然会多食肆。今日特登去到嘉峰汇附近睇下揾唔揾到好野食。行到嘉峰汇住宅附近,见到一间装修好特别既burger店,咁我地就试下佢。😎😎餐厅装修行工业风格,水泥墙配上简单既摆设,舒服得黎带点型格。而呢到burger既选择都有好多,黎几次都未必试得晒呀。 经过一番努力,我地终于拣咗以下两款。💕💕水牛城鸡扒汉堡首先要赞下个包,香煎到金黄色,上枱既时候热辣辣,脆口之余仲带微甜,整得好在心机。鸡扒几厚身,而且湿润多汁,但鸡皮依然脆口。加上蕃茄,生菜,紫洋葱同埋酸辣既酱汁,口感丰富,味道平衡,十分出色。🥰🥰😋😋丹麦蓝芝士汉堡有啲人听到蓝芝士就会避开,可能系怕咗伍浸味,但我就系钟意佢浓郁既香味。而呢个汉堡亦冇令我失望,蓝芝士好咸香,味道突出。牛肉亦非常新鲜,入口嫩滑而且肉汁香滑,完全冇比蓝芝士盖过本身既肉香。😍😍汉堡可以加钱转到餐架架,可以选择粗薯条或薯格或沙律。我地拣咗薯格,炸得好靓仔,脆到索索声,好满足。☺️☺️
水牛城鸡扒汉堡
丹麦蓝芝士汉堡