2024-06-26 134 浏览
水门鸡饭转鸡脾,鸡脾好滑口而且份量都比得好足,鸡皮好薄无肥油,仲有小小脆。重点似黎到起晒骨,食落够方便唔会麻烦,鸡饭够晒干身,我就同送既胡椒冬瓜汤一齐食,口感湿润之余仲带有胡椒既香辣。热苹果雪梨水,入面有雪梨,苹果,同红枣。仲有好香既雪梨味出晒味,但又唔会太甜。雪梨同苹果肉都冲到软硬适中,我最后连果肉都清晒。加左各两串既鸡肉串烧同猪肉串烧。食落劲香口热辣辣应该系即叫即烧。外层香脆烧到金黄色。肉质都几嫩滑火喉烧到刚刚好。泰式猪手饭,煮到好淋滑,外层猪手皮好淋食落有满满骨胶原,肉够嫩滑同够淋外,仲觉得好好味。冻泰式奶茶加珍珠,泰式奶茶茶底够香够滑唔会太甜,加入左珍珠系入面够晒弹。