2022-10-22
又黎到大叔的爱既其中一个取景餐厅🍴其实我唔认得嫁 不过🧸就记住咗 我俾唔到反应佢😆但讲真既 呢度好靓好有feel 环境大之余仲带一点浪漫💕由入门口已经见到既粉红粉蓝设计 到内里每一个区域都用上唔同颜色去区分 绝对唔会沉闷😍而餐厅既中间位置会设有糕饼区🥨即场见到有师傅系度整蝴蝶酥 闻到香喷喷 即刻想拎一块食🤣原来佢有得买嫁 咁我就更加唔会放过呢个机会无论外观设计同食物 餐厅都系咁多元化食物选择多得黎亦都系比起一般西餐更有特色👍🏼个胃无返咁上下大真系搞唔掂 会食少好多野🥲 ➷🔹 香烤剑鱼伴矶煮鲍鱼配西班牙酱两个人可以食到既野有限 每一样都好吸引呀🥲先叫咗个lunch set 有汤之余亦可以追加小食🍟当日餐汤似系甘笋南瓜🎃饮落甜甜地都唔错以餐汤黎讲都叫高质 起码唔系好似饮紧水咁👍🏼而主角烤剑鱼亦都系令我赞口不绝😍底面烤得均匀 面头亦都系金黄香脆完全唔会有多余水份流出 但系一啲都唔干身🤤用上西班牙酱 浓香既蕃茄味再加上神物辣肉肠味浓而不腻👍🏼就咁食都觉得惹味 味道层次会更高🔹 黑松露薯条热辣辣既薯条🍟配埋万能黑松露酱 都好难会有问题薯条唔会碎湿湿 条条大碌脆口 私心想食又真系唔错😋-🔹 西班牙
其实我唔认得嫁 不过🧸就记住咗 我俾唔到反应佢😆
但讲真既 呢度好靓好有feel 环境大之余仲带一点浪漫💕 由入门口已经见到既粉红粉蓝设计
到内里每一个区域都用上唔同颜色去区分 绝对唔会沉闷😍 而餐厅既中间位置会设有糕饼区🥨
即场见到有师傅系度整蝴蝶酥 闻到香喷喷 即刻想拎一块食🤣
原来佢有得买嫁 咁我就更加唔会放过呢个机会 无论外观设计同食物 餐厅都系咁多元化
食物选择多得黎亦都系比起一般西餐更有特色👍🏼
个胃无返咁上下大真系搞唔掂 会食少好多野🥲
🔹 香烤剑鱼伴矶煮鲍鱼配西班牙酱
两个人可以食到既野有限 每一样都好吸引呀🥲
先叫咗个lunch set 有汤之余亦可以追加小食🍟
当日餐汤似系甘笋南瓜🎃饮落甜甜地都唔错 以餐汤黎讲都叫高质 起码唔系好似饮紧水咁👍🏼
而主角烤剑鱼亦都系令我赞口不绝😍
呢度焗既糕饼果然系有信心保证 即叫即焗 OMG‼️
一切落去 个种脆卜卜既声音🤩听到都已经好兴奋
食起上黎既牛油香同芒果香系会令人难忘🥭
🔸 焦糖蝴蝶酥
临走记得要买佢‼️除咗蝴蝶酥亦都有唔同口味既曲奇🍪 返到屋企个晚都已经无咗半罐😆真系好香脆好好食😋
而家好后悔点解买得一罐咁少😩佢绝对有能力开饼房
经一事长一智 下次一定要买多两罐🤣真系停唔到口 ➷