2024-04-06
呢间台湾嘢一向都有食开,估唔到佢出咗我最钟意嘅边炉。同朋友一人嗌咗一个火锅套餐,每个$128起,可以加钱升级牛肉,价钱都合理~出边仲可以自己加边炉嘅配料酱一人叫咗一个边炉set😎打边炉点少得沙嗲汤🌶️✨汤底有浓浓嘅花生沙嗲香味,但又唔会太过渴身,食落无heavy嘅感觉👍🏻✨加$18升级做安格斯牛肩肉,食落有好重嘅肉味,肉质唔硬唔干,加埋沙嗲汤真系绝配🤩✨配菜有金菇、生菜、花枝丸贡丸等唔同丸类;我最钟意佢大大粒花枝丸!✨最后落埋个王子面,加上沙嗲汤梗系无得输🤪蕃茄昆布汤 🍅 ✨蕃茄汤有天然嘅蕃茄清新酸甜味,唔错㖞,唔系假茄汤✨加$88有日本和牛,唔贵㖞!睇相都知油脂分布平均,食落满满油香,抵加!!!🤤✨冬粉索晒蕃茄汤底,条条都有蕃茄精华好好味🥰超正饮品套餐包埋😎🥤 ✨蜜桃乌龙茶,佢系无糖冷泡茶,带蜜桃清香,解腻一流,好ok😎✨蜂蜜咸柑桔,咸中带甜,非常开胃,唔会太重味🍊.6点食到7:30 ,明明呢度嘅食物质素同价钱都好唔错…但人流唔算好好,依家个市道真系好差,特别系楼上铺🥲希望可以有多啲香港人支持下每间小店啦💪🏻
出边仲可以自己加边炉嘅配料酱
一人叫咗一个边炉set😎
打边炉点少得沙嗲汤🌶️
✨最后落埋个王子面,加上沙嗲汤梗系无得输🤪
蕃茄昆布汤 🍅
✨蕃茄汤有天然嘅蕃茄清新酸甜味,唔错㖞,唔系假茄汤
✨冬粉索晒蕃茄汤底,条条都有蕃茄精华好好味🥰超正
饮品套餐包埋😎🥤
✨蜂蜜咸柑桔,咸中带甜,非常开胃,唔会太重味🍊