2022-08-20 55 浏览
喺铜锣湾、中环同旺角都有分店嘅灯笼卤味🏮最近葵芳都开咗新分店🤩台湾好出名嘅灯笼卤味,主打台式热食卤味🤩进军香港后更加入全新高端食材及莱单,为客人献上更丰富嘅饮食体验😍今次我去咗中环分店,门口有色彩缤纷嘅灯箱🌈好都特色,系台湾夜市嘅牌,打卡一流📸蔗香台式牛肋条汤冬粉或饭最近新出嘅蔗香台式牛肋条汤,可以拣饭或冬粉,灯笼选用公利特选上乘靓蔗,再以秘方熬制蔗汁牛肉汤🥣汤底味道鲜甜😛消暑清热无添加糖份👍🏻再加埋慢火焗制蔗香牛肋条,牛肋条软熟入味,啖啖肉🤤豪吃自由配搭嚟到当然再试下招牌灯笼卤味啦😝佢地有多款已经配搭好嘅卤味,大家亦可以自由配搭,自己组合想食嘅卤味😍选择好多,我就拣咗鸡翼、大肠、西兰花、甜不辣、花干,同埋台湾王子面🍜入面有台湾直送秘传配方卤汤,内含上等桂皮、花椒、甘草等数十种中药材🤩再用慢火熬煮而成,鲜味得嚟带回甘😚酸梅汤山楂绿茶试埋佢地新出嘅酸梅汤山楂绿茶🍹夏日炎炎容易令人失去食欲,饮返杯就啱晒😛生津乌梅味道混合山楂酸甜味道,清新开胃又解渴💦

蔗香台式牛肋条汤冬粉或饭

豪吃自由配搭