2024-09-04
谂紧食乜既时候弹出「小笼包」,即刻谂到乐天皇朝既八式小笼包,8重颜色8种味道,可以话系小笼包界既明星,同事们一致赞成去铜锣湾乐天皇朝新店拜会外尼位明星。🐉特色皇朝小龙包(八色)真系超靓!有纸字教路点食,由淡味食到浓味:原味、丝瓜、鹅肝、黑松露、芝士、蟹粉、蒜香&川味。不过因为几个人share , 唔会顺到次序食,都系每人拣返最想食既味。上枱热辣辣,小笼包啲皮唔会一夹就散同埋黐住,肉馅多汁好味,唔同既特色味道都好出,值得食!🐓李白醉鸡摆盘圆辘辘好得意,肉超嫩!醉鸡汁唔会太咸而且味道好好,我最怕太咸既碎鸡汁。碟鸡细细碟原来都有好多旧,旧旧都好多肉,唔会得啲骨。🐟酸菜鱼人多嗌左盘酸菜鱼,真系无拣错,好大盘够晒食,入面仲有水晶粉系底。尼盘酸菜鱼啲鱼薄得黎系有弹性架,唔系出面好多软腍腍果种,系食得到既新鲜,而且佢啲酸菜唔会太咸,可以食到好多。🥬芝麻酱油麦菜尼个真系系出面未食过,系冻食既。将一片青瓜卷着一堆油麦菜点芝麻酱,估唔到劲清新消暑,口感爽脆冰凉,夏天食真系好爽,大家一定要试。🫔萝卜丝酥饼尼个不得了!!超好食👍🏻我哋隔篱枱想嗌都已经卖晒。大家唔好以为系周围有得食嘅普通料,系我食过最好食既萝卜
🐉特色皇朝小龙包(八色)
🐓李白醉鸡
🐟酸菜鱼
🥬芝麻酱油麦菜
🫔萝卜丝酥饼
尼个不得了!!超好食👍🏻
我哋隔篱枱想嗌都已经卖晒。大家唔好以为系周围有得食嘅普通料,系我食过最好食既萝卜丝酥。入面系热到出烟,萝卜丝调味好好,咸度适中,而且食到好清甜既萝卜味架,无得输。萝卜丝酥饼系必食。
🫘豆沙窝饼
皮薄脆身多豆沙,味道经典,食上海菜必点既经典甜品,可以话系完美作结。
📍 乐天皇朝 (利舞台广场) (铜锣湾)
铜锣湾波斯富街99号利舞台广场16楼A号舖