2018-10-16 123 浏览
以前好少会去到坚尼地城呢边,自从坚尼地城开咗地铁站之后,我就嚟多咗,原来呢边都有好多唔同嘅美食😍就好似呢间火锅店一出地铁站行3分钟就到,真系好方便🍻行到一眼就望到😍可能尚算太早,刚刚六点见到人流不太多,见到厨房旁有很多新鲜嘅海鲜,餐厅内嘅用品排得非常整齐,干净火锅食材非常齐备,基本想食的都齐晒火锅嘅配料有8 款嘅选择,一坐低职员就放下了,细心,有生蒜,炸蒜,青葱,青芹,沙茶,红椒,辣酱,酱油我系一个牛魔王,点可以唔叫个牛魔王拼盘💋拼盘入面有手切嘅牛颈脊,牛柳粒,手切金钱展同埋手切肥牛牛肉嘅不同部位我都可以食齐,牛肉味非常浓,牛柳粒又很甘香,牛肉和脂肪都偏布得非常均匀,手切肥牛又跟住纹理手切一啲都唔韧,值得一赞日本黑豚腩肉$78 物超所值,呢个腩肉性价比非常高🤪食落非常爽口,又够薄身珊瑚蚌$78,珊瑚蚌因为系内脏,所以我都会煮得比较耐啲,我煮嘅时间非常长,食落都依然咁爽口😝仲有清甜嘅海鲜味鲜冬菇$32😁够晒大粒😁又厚身,冬菇味又够香浓,令到成个汤底充满冬菇嘅味道😎哗美国桶蚝$148,够晒甜美😚最重要系够厚身,一啖咬落去口感好丰满,完全冇腥嘅味道三文鱼刺身,望到都知够晒新鲜,而刺身每一片嘅
行到一眼就望到😍
火锅食材非常齐备,基本想食的都齐晒
值得一赞
三文鱼刺身,望到都知够晒新鲜,而刺身每一片嘅厚度刚刚好,又够冻,脂肪嘅纹理又均匀😚刺身都好有水准
响玲系火锅必叫的食物,呢个响玲只要放入汤底3秒,就可以吸晒汤入面嘅汤底精华