2014-09-11 1511 浏览
今日中午去完上环永乐街果头之后,有啲肚饿就去附近果几条街揾下野食。呢头都好多茶记,可能商业区食肆比较旺挂。下午时份行过见到呢间GREEN LOUNGE人少少,就入黎舒舒服服甘坐返两个钟,食啲野玩下电脑之后再Join埋朋友去行街啦。呢间餐厅价钱唔算便宜,属于中等消费水平,但由于贪佢静静地,可以抖返两个钟都抵返条数既我首先点左一个 ,第一感觉觉得$108蚊细细碟 (碟就大,份量少),仲要得少少烟肉碎,加只生蛋,好似唔多抵。但食落先知原来真系一分钱一分货,香浓幼滑既芝士汁加埋烟肉碎同软硬适中既意粉,真系一流!个汁煮得非常"杰"身,应该落左好多芝士同CREAM,Yummy身为一个年青人,我相信我自己仲有Quota既味道同一般$60-70蚊果啲都有一段距离 (当然系好食好多啦@@)。食食下先知原来真系好饱,我谂系个汁本身有啲腻,所以唔洗食好多都已经饱左食完个卡邦尼之后,打开电脑上下网,叫左杯冻咖啡饮,跟餐都要加$12蚊,但好有咖啡味,相信咖啡豆质素都应该唔低之后都坐左成个半钟先走。。。好彩人少少,唔系边有得坐甘耐XDDD

都抵返条数既
招牌卡邦尼意粉
我首先点左一个 [招牌于邦尼意粉],第一感觉觉得$108蚊细细碟 (碟就大,份量少),仲要得少少烟肉碎,加只生蛋,好似唔多抵。但食落先知原来真系一分钱一分货,香浓幼滑既芝士汁加埋烟肉碎同软硬适中既意粉,真系一流!个汁煮得非常"杰"身,应该落左好多芝士同CREAM,Yummy
身为一个年青人,我相信我自己仲有Quota既
冻咖啡

题外话/补充资料: 待应服务有待改善,感觉到待应本身唔系冇礼貌。可能只系唔识serve客又或者本身唔够outgoing,但好易会令人误会。
2014-08-20
招牌卡邦尼意粉